Andorra serà un referent de la innovació en el ciclisme, els esports d'hivern i la muntanya

Actua tanca un acord amb GSIC by Microsoft que posicionarà el pais en l'ecosistema de startups, innovació i transformació digital

El ministre Jordi Gallardo durant la signatura de l'acord.
El ministre Jordi Gallardo durant la signatura de l'acord. ACTUA

El President de Global Sports Innovation Center (GSIC) powered by Microsoft i director de Microsoft Sports, Sebastian Lancestremere, la Directora General del GSIC, Iris Córdoba, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa de Govern i president d’Actua, Jordi Gallardo, han signat de manera telemàtica, un conveni a partir del qual es posicionarà Andorra, a nivell internacional, com un punt de referència en l’ecosistema de startups, innovació i transformació digital dels esports d’hivern, muntanya i ciclisme.

 

L’acord inclou la implantació d’un programa d’activitats online i presencials per a empreses i startups d’Andorra i de tot el món que vulguin portar les seves innovacions al Principat. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa ha destacat que “l’objectiu és treballar conjuntament a Andorra reptes globals centrats en esports de muntanya i ciclisme que generaran nous projectes per al país”.

Gallardo ha avançat que “GSIC treballarà, juntament amb els professionals andorrans, en un programa d’activitats i serveis d’assessorament i mentorització. Andorra comptarà amb xarxa internacional de col·laboradors i ambaixadors de GSIC, en la consecució de l’objectiu de reforçar l’ecosistema innovador de la indústria dels esports d’hivern i de ciclisme “.

GSIC powered by Microsoft també donarà suport a la creació de l’espai d’Innovació 'Casa de la Muntanya'  i a d’altres possibles espais paral·lels de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria en l’àmbit de l’esport a Andorra.

Per la seva banda, el President Honorífic de GSIC i director general de negoci de la Indústria de l’Esport de Microsoft, Sebastià Lancestremère, ha agraït la disposició del Govern  per la signatura de l’acord i ha subratllat la “gran importància que té generar un punt de trobada per promoure la innovació i valor als esports d’hivern i ciclisme que reuneixi als actors més rellevants del sector. Aquest acord reforça el nostre compromís per seguir impulsant la transformació digital a l’esport”.

En la mateixa línia, la directora general de GSIC, Iris Còrdova, ha destacat que “serà una gran oportunitat no només per als socis de GSIC, però també per a les empreses tecnològiques de tot el món que vulguin mostrar i implementar les seves solucions a les estacions i pistes d’esquí, rutes ciclistes, pistes de gel, àrees de muntanyisme i molt més. A través dels processos d’innovació oberta, podrem impulsar la transformació digital d’aquest segment de l’esport i portar-lo al següent nivell. ”

Per Andorra el conveni garanteix serveis d’assessorament de GSIC que ajudaran al país a convertir-se en punt de referència en la innovació i transformació digital dels esports d’hivern, muntanya i ciclisme.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending