Andorra presenta al Consell d’Europa el Pla Nacional d’Infància i Adolescència

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla destaca que té la vocació de garantir un creixement paritari, saludable, solidari i segur a totes les nenes i nens

Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció, amb Marie Pagès.
Ester Vilarrubla, durant la seva intervenció, amb Marie Pagès. CONSELL D'EUROPA

Andorra ha presentat aquest divendres al Consell d'Europa el Pla Nacional d’Infància i Adolescència (PNIA). La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla destaca que té la vocació de garantir un creixement paritari, saludable, solidari i segur a totes les nenes i nens. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla destaca que té la vocació de garantir un creixement paritari, saludable, solidari i segur a totes les nenes i nens. Vilarrubla ha estat acompanyada per la directora del departament d'Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès.

Els assistents, com ara les delegacions d'Espanya i Islàndia, han qualificat la presentació de molt interessant. Un dels objectius del programa és fomentar  la pujada als 18 anys de l'escolarització obligatòria. així com incrementar el nombre d’adolescents, a partir dels setze anys, que segueixen un circuit formatiu. El PNIA compta amb 42 accions, la implementació de les quals tindrà un cost anual de 900.000 euros fins al 2026.

Moltes d'elles han estat demanades pels mateixos infants i adolescents, ja que s’ha optat per un procés molt participatiu per a l’elaboració del document final. Facilitar l’accés als mètodes anticonceptius, primer mirant quina és la dificultat, i ampliar la informació sobre salut sexual i malalties de transmissió sexual són algunes de les accions del pla.

Les accions s’han agrupat en quatre compromisos – Exercicis dels seus drets, creixement i desenvolupament, protecció davant de qualsevol risc i temps de qualitat amb la família- i 12 estratègies que es treballaran des de diferents ministeris de l’executiu, comuns i consell general. Entre aquestes destaca “apropar la figura del cos de policia als infants i adolescents, com a referent de protecció”, per a la qual cosa es crearà una comissió mixta per compartir neguits, identificar zones i conductes de risc i proporcionar més seguretat als infants i adolescents 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending