Andorra disposa de 6.000 pisos buits

El total d'habitatges del país se situa en 46.053 i ara la Taula Nacional haurà de plantejar propostes i solucions

Comentaris

Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer.
Un cartell on s'anuncien pisos en lloguer. Altaveu

Andorra disposa actualment de 6.238 habitatges buits segons les dades que s'han fet públiques aquest dimarts durant la presentació del sistema d'indicadors que ha confeccionat el departament d'Estadística de Govern. Ara cal analitzar que es podrà fer tot recordant l'existència en el seu moment d'una borsa d'habitatge. Aquests habitatges buits suposen el 15% del mercat que en compta amb 46.053.

El director de departament d'Estadística, Joan Soler ha explicat que el mercat està tensionat entre l'oferta i la demanda com ho demostren les enquestes del Centre de Receques Sociològiques (CRES) o de l'enquesta de pressupostos familiars o de condicions de vida. Les dades s'han obtingut amb els habitatges sense consum elèctric el 2021. La tipologia d'aquests habitatges, segons Soler passa pels d'execucio judicial, l'herència o que estan en venda",

També caldria afegir els pisos de ciutadans espanyols que no estaven en lloguer a causa del formulari 720 i que ara es podran posar en circulació. El número de pisos buits havia estat objecte de moltes suposicions i algunes havien elevat el número fins als 8.000. Soler també ha destacat la necessitat de disposar de més dades i de la col·laboració del sector privat per poder treballar amb garanties i proposar solucions a la problemàtica de l'habitatge.

 

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending