L’alcaldessa de Ripoll critica que a tots els llocs que ha anat a Andorra l’han atès en castellà

La seva publicació a les xarxes socials ha estat objecte de molts comentaris i entre ells el del conseller del comú d'Andorra la Vella, Adrià Espineta qui recorda que ben aviat i per llei, els residents que vulguin renovar el permís de residència hauran de demostrar el seu nivell de català

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols.
L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols.

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols s'ha queixat a les xarxes socials que a Andorra només ha estat atesa en castellà. La seva publicació ha estat objecte de molts comentaris i entre ells del del conseller del comú d'Andorra la Vella, Adrià Espineta qui recorda que ben aviat i per llei, els residents que vulguin renovar el permís de residència hauran de demostrar el seu nivell de català.

Orriols ha estat aquest dilluns a Andorra. La líder i fundadora d’Aliança Catalana va esdevenir alcaldessa de Ripoll en tant que guanyadora de les eleccions del passat mes de maig, ja que el desacord entre altres formacions va impedir que guanyés una altra candidatura al ple d'investidura. L'alcaldessa ha demanat  al govern català que no permeti l'ús de vestits de bany integrals -els anomenats burquinis- a les piscines públiques

El juliol es va encarregar personalment de retirar l'estelada que des de feia anys presidia l'entrada sud de Ripoll. Afirma que ho va efectuar per ordre de la Junta Electoral. Tal com va fer fa un parell de setmanes a la casa consistorial, va acatar el requeriment realitzat a causa d'una denúncia d'un grup espanyolista. Orriols defensa que no és d'extrema dreta.

En el primer ple , el de l'aprovació del cartipàs, va servir a Orriols per fer palès quines serien les seves línies de treball. En un dels punts més polèmics va crear una nova regidoria en què, de manera inèdita, vincula seguretat i immigració. A més, la cartera l'ha assumit en exclusiva ella mateixa, tot i que les competències en immigració no són municipals.

No és el primer tuit d'Orriols en relació a Andorra que aixeca polèmica. El passat 19 de juliol, va escriure que "tots els que ara acuseu l'Ajuntament de Ripoll de feixisme per voler posar ordre en el descontrol immigratori, suposo que també considereu feixistes els andorrans, els danesos... el món sencer vaja, perquè no conec cap país que no reguli la immigració...".

Aquestes paraules van provocar una forta controvèrsia en referir-se a Andorra com a exemple de país que controla la immigració. Orriols va respondre d'aquesta manera als atacs que la qualificaven de feixista perquè la guàrdia urbana va activar el protocol amb la policia nacional espanyola en haver-hi un immigrant il·legal d'origen marroquí dormint al ras a Ripoll.

Etiquetes

Comentaris (51)

Trending