Les adopcions rebaixen l’ocupació a una gossera que va fregar la saturació

Fins fa quinze dies la situació era crítica amb 41 animals dels 42 que pot acollir la instal·lació i ara la xifra ha baixat fins els 30

Comentaris

Els jugadors del MoraBanc Andorra han visitat la gossera. A la foto Mihajlo Andric i Nacho Llovet.
Els jugadors del MoraBanc Andorra han visitat la gossera. A la foto Mihajlo Andric i Nacho Llovet. BRU NOYA

Les adopcions han rebaixat l'ocupació a una gossera que aquest estiu ha fregat la saturació. Així ho ha assenyalat el seu responsable, Jesús Cardesín durant la visita que hi han efectuat aquest dimarts els jugadors i els tècnics del MoraBanc Andorra que tenen mascotes.

Ha reconegut que els gossos potencialment perillosos són els més complicats per adoptar ja que "cal una formació per al propietari i només se'n fa quatre cada any". La gossera té capacitat per a 42 gossos i ara n'hi ha 30 però fins fa quinze dies n'hi havia 41. Cardesín ha recordat que un dels problemes principals de la instal·lació és el dels pisos que no volen gossos. "Ens estan portant un gos ens fan dues o tres consultes cada setmana de gent que ens demana que els ajudem a trobar un pis, o si ens podem fer càrrec del gos o localitzar una família que el vulgui adoptar". 

Cardesín apunta també a l'encariment del cost de la vida com el motiu per deixar un gos ja que per a moltes famílies no és sostenible econòmicament cuidar d'un animal de companyia. Amb la finalitat de buscar una llar als animals, des de l'associació GosSOS es continua fent campanyes de comunicació a través de les xarxes socials, on es publiquen imatges dels gossos, l'edat i les seves característiques.

Pel que fa a les edats dels animals, hi ha un percentatge molt elevat de gossos d'un any i mig. De fet, del total hi ha 17 que tenen menys de dos anys,. Marta Alberch fundadora i directora d'Andtropia i promotora de la visita dels jugadors i tècnics del MoraBanc Andorra ha dit que "l'objectiu de l'entitat és promoure la solidaritat i que cada mes hi hagi un projecte. El juliol el vam dedicar a la tasca que fa GosSos com ara aquí al refugi".  L'entrenador del MorBanc, Natxo Lezkano té un llebrer que va adoptar en un refugi a Espanya. "A la meva família sempre hem tingut gossos i sempre és necesssari col·laborar o fer alguna cosa per ells. Tinc un gos que ha aportat molt a la meva vida".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending