Acció Feminista prepara una campanya de prevenció per a les festes majors

El fil conductor serà el consentiment i està dirigida principalment a les noies i nois més joves, d’entre 15 i 18 anys, amb cartells i polseres que es volen repartir al llarg de l’estiu

Presentació de la campanya d'estiu d'Acció Feminista.
Presentació de la campanya d'estiu d'Acció Feminista. Acció Feminista

Acció Feminista ha preparat una campanya de conscienciació i prevenció que es durà a terme, principalment, durant les festes majors i anirà dirigida al públic més jove, a les noies i els nois d’entre 15 i 18 anys. El fil conductor principal serà el foment i la posada en valor del consentiment mitjançant cartells i polseres que es volen repartir a les diferents festes. Per poder fer-ho s’estan mantenint converses amb els comuns, per tal de poder treballar en col·laboració per a la difusió.

La campanya està orientada, principalment, a prevenir la violència de gènere durant les festes majors, on es dona l’ambient perfecte perquè es produeixin certes agressions. En aquest cas, Acció Feminista es vol dirigir al públic més jove, on la presidenta de l’associació, Laia Ferré, ha assegurat que “s’ha detectat que hi ha una important agressió, més del que pensàvem”. Ha remarcat que al servei d’atenció a la violència de gènere, d’uns 300 casos, el 14% es donaven entre els 15 i els 18 anys, “està molt present entre la gent jove”.

Per aquest motiu s’ha plantejat el lema ‘Sense consentiment no punxa el Dj’, que es traslladarà mitjançant una il·lustració d’Ame Soler, coneguda a xarxes socials com a Tres Voltes Rebel, que ha estat l’encarregada de realitzar-la. Aquest missatge posa al centre la necessitat de què el sexe sigui consensuat entre les dues parts. Patricia Martins, membre d’Acció Feminista, ha remarcat que “volem treure la responsabilitat que se’ls posa directament a les noies, perquè és de tots i d’aquesta manera volem que les dones s’empoderin i puguin alçar la veu quan veuen o es produeix alguna acció no consentida”.

La il·lustració, que va acompanyada del lema, representa una noia molt jove amb uns auriculars a les mans. Soler, que es dedica a la il·lustració centrada en les causes socials i, sobretot, el feminisme, ha remarcat que aquest element és simbòlic. “Els auriculars els porta el Dj, i sense ells la música deixa de sonar, per tant, representa que la noia agafa el poder de la situació”, ha explicat Soler. Aquesta és la finalitat de la campanya, “que tots, noies i nois, puguin gaudir les festes lliures de sexisme”, ha assenyalat Martins.

A més de la cartelleria també s’han preparat unes polseres que inclouen l’eslògan. La intenció és poder-les repartir a les barres de les festes majors, així com a altres indrets que tinguin les comissions de festes. “Les barres son accessibles, un lloc amable, i així no creem un espai particular, forma part de tot”, ha explicat Ferré. A més, ha afegit que “en el moment d’agafar-la segurament no la llegeixes, però el dia següent la veus i et pots arribar a plantejar coses, i això és el que volem”.

Per poder dur a terme aquesta campanya, Acció Feminista espera comptar amb la col·laboració de les institucions. De fet, la campanya s’ha finançat amb part de la subvenció que l’associació ha rebut per part de l’àrea de polítiques d’igualtat per a aquesta finalitat. Ferré ha remarcat que “la predisposició que tenim d’entrada és bona, i confiem que es pugui tenir la col·laboració dels comuns perquè necessitem la seva implicació”. Aquesta acció es vol realitzar a banda dels punts lila que algunes parròquies estan treballant, però no ha de ser necessàriament independent una cosa de l’altra. Ferré ha indicat que “nosaltres sabem que els comuns i Govern està treballant en aquest sentit, però nosaltres volem dur a terme la campanya independentment del que puguin fer per festes majors”.

Comentaris (1)

Trending