Els accidents laborals baixen un 23% el 2020

Els homes en pateixen la major part, amb tres de cada quatre casos i molts són a causa d’esquinçades o contusions

Façana de la CASS.
Façana de la CASS. Toni Solanelles

El nombre d’accidents laborals ocorreguts durant l’any 2020 ha estat de 1.234, un -23% menys amb respecte a l’any anterior tot recordant el confinament i la pandèmia. Cal tenir en compte que segons la metodologia europea es considera accident de treball aquell que deriva en l’absència del treballador per un període superior a tres dies i l’accident es produeix en el lloc de feina o en el transcurs de qualsevol desplaçament laboral i no en el desplaçament cap o des del lloc de feina. 

Segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern, el total de jornades no treballades per a l’any 2020 és de 75.185. A més, s’han registrat un total de 6.559 casos de baixes mèdiques superiors a tres dies arrel de la Covid-19 que s’han considerat accident de treball o malaltia professional. Aquests han afectat de forma pràcticament idèntica igual a homes i dones.

Els homes pateixen la major part dels accidents laborals, amb tres de cada quatre casos. Per nacionalitat, els espanyols i els portuguesos són els que pateixen la major part dels accidents laborals, amb un 57,1%. La parròquia on es concentren la majoria d’accidents laborals és Andorra la Vella, amb el 37,6% del total.

La majoria dels accidents laborals són a causa d’esquinçades o contusions i es concentren majoritàriament a la columna lumbar, genolls i turmells. Un de cada dos accidents necessita més d’un mes de baixa. Pel que fa al nombre d’accidents de trànsit amb danys materials i/o corporals registrats pel cos de policia durant l’any 2020 ha estat de 419, un -19,7% amb respecte al 2019.

Etiquetes

Comentaris

Trending