El 50% del pressupost del projecte d'aeroport de Grau Roig es destinarà al medi ambient

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, diu que es replantaran els arbres i la vegetació que es pugui malmetre durant les obres i assegura que no es tocarà el bosc

Comentaris

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D'AEROPORT A GRAU ROIG.
PRESENTACIÓ DEL PROJECTE D'AEROPORT A GRAU ROIG. Altaveu

El proper mes de gener es donaran a conèixer tots els detalls del projecte d'aeroport que promou la Cambra de Comerç a Grau Roig. Així ho ha anunciat el president de l'entitat, Miquel Armengol. "Explicarem tot el que hem fet fins ara", ha dit.  Defensa que l'aeroport és una manera de diversificar l'economia i creu que pot ser una porta d'entrada de turistes d'arreu del món. A més, apunta que l'objectiu és que la infraestructura pugui rebre vols de gran capacitat. La previsió és que l'espai aeri només l'ocupin tres o quatre avions diaris.

Armengol ha avançat que el 50% del pressupost de les obres de construcció es destinaran a replantar tots els arbres que s'hagin hagut de tallar per instal·lar la pista i a recuperar la vegetació que s'hagi pogut malmetre i es tindrà en comptel l'impacte que hi pugui haver sobre la llera del riu. Ha afirmat que el bosc no es tocarà.

El president de la Cambra ha confirmat que el mes passat, el Govern va presentar a l'Organització Internacional d'Aviació Civil (OACI), el projecte per tal que se li concedeixi el certificat i per saber si hi cal fer alguna modificació.

Segons Armengol, "amb l'aeroport el que volem és desenclavar Andorra perquè és un país que està atrapat als Pirineus i ara ens n’estem adonant encara més amb la pandèmia i les restriccions de mobilitat que hi ha hagut als països veïns".  El projecte té un cost que està al voltant dels 300 milions d'euros i s'està treballant amb diferents organismes del sector "però de manera molt discreta", en paraules d'Armengol.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending