Socialdemocràcia i Progrés garanteix cinc llistes territorials i una de nacional a les properes generals

Els progressistes no descarten presentar-se a les parròquies -on els comitès ja han rebut l’encàrrec de començar a proposar noms- sota una marca blanca, sobretot si això permet el ple

El president de la formació progressista, Jaume Bartumeu, es dirigeix al presents al consell nacional. | SDP
El president de la formació progressista, Jaume Bartumeu, es dirigeix al presents al consell nacional. | SDP

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) té molt clar que té prou capacitat per poder fer una llista nacional i almenys cinc candidatures territorials en vista a les properes eleccions generals, que la formació preveu per al 7 d’abril després de l’anunci fet pel cap de Govern, Toni Martí, durant el debat d’orientació política. La llista nacional serà en solitari d’SDP tot i que s’hi puguin integrar independents, però els progressistes no descarten aparèixer a les parròquies sota una marca blanca si això serveix per eixamplar la base i, especialment, garantir presència a tot arreu.

La formació presidida per Jaume Bartumeu i representada al Consell General per Víctor Naudi ha celebrat aquest mati un consell nacional que ha servit, per exemple, per activar la comissió de programa. SDP té clar, segons les fonts consultades, que qualsevol acord que es pugui fer amb altres partits, grups, col·lectius o plataformes s’haurà de fer sobre una base programàtica que s’anirà definint les properes setmanes. Els comitès locals també han rebut l’encàrrec de començar a proposar noms per a les candidatures, sense que el debat dels noms, formalment, no hagi aparegut, segons els consultats, durant la reunió d’aquest dissabte.

Els progressistes estan assentats a cinc parròquies (Andorra la Vella, Escaldes, Encamp, Sant Julià i Ordino) i no descarten arribar a acords o donar suport a altres grups o formacions a la Massana i Canillo per poder ser presents, d’una manera o altra, al conjunt del Principat. Els dirigents d’SDP han “constatat el creixement del partit, amb molta gent que se'ns acosta” perquè suposadament “som els únics que hem estat fent oposició, mantenint el nostre ideari i sense vener-nos per cadires”

La responsable del comitè d'Encamp, Sandra Cano, fa balanç de l'activitat duta a terme des de les parròquies. | SDP

 

Durant el consell nacional, obert a tota la militància i fins i tot a simpatitzants -s’hi ha pogut veure l’excandidat a candidat del PS Àlex Rossell- s’ha fet un balanç de l’activitat del partit i l’estat de la relació amb la UE; s’ha donat compte a l’actuació parlamentària dels progressistes i s’ha detallat algunes de les iniciatives o propostes fetes en l’àmbit de la política comunal. L’òrgan de direcció col·legiada d’SDP ha acordat celebrar una assemblea general el 15 de novembre per aprovar els estatuts de la formació i ha deixat clar que les llistes electorals no es donaran per tancades fins que no les validi el consell nacional.

No obstant, es considera que encara hi ha molt marge i que resta molt temps fins als comicis generals. Aquest dissabte no s’hauria parlat formalment de noms i, per tant, no hi ha cap pista clara sobre la possibilitat (o no) que el líder de la formació i president d’SDP, Jaume Bartumeu, torni a agafar les regnes de la candidatura. O, almenys, d’una candidatura. No està gens descartat i diversos militants i simpatitzants haurien demanat a Bartumeu, segons les fonts, que torni al Consell General. Bartumeu personalment hauria de valorar quina és la seva predisposició i, també, què es considera millor per a la formació.

“El que si ens han demanat els militants avui és que es faci el màxim per implicar als joves, i tenir unes llistes que estiguin equilibrades amb experiència i cares noves”, han explicat les fonts consultades, que han explicat que a les parroquials poden presentar militants seus sota una marca blanca “però mai sota les sigles” d’una altra formació i que “no es tanquen porten a res ni a ningú” sempre que hi hagi eventualment acords “sobre una base programàtica”.

Etiquetes

Comentaris

Trending