Sis positius més eleven fins a 723 els casos d’un coronavirus que segueix alentint-se

El nombre de curats supera els 300 mentre que continua la davallada dels pacients encara actius

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El nombre de positius per coronavirus ha tornat a créixer aquest dimecres. Després d’un dia és que no es va detectar cap nou cas, en les darreres 24 hores s’han registrat sis més. Tot i això, des de Govern no es considera alarmant i es defensa que es continua “aplanant la corba”. De fet, la resta de dades són bones, com ara el nou increment d’altes i la davallada de casos actius.

En total, Andorra té confirmats 723 pacients afectats per la Covid-19. Es tracta d’un increment de sis persones en comparació a la dada facilitada fa 24 hores. Tot i que, és evident, no és tan positiva com el zero del dimarts, es manté l’alentiment de l’expansió de l’epidèmia registrada els darrers dies. A banda, no s’ha hagut de lamentar cap nova víctima mortal. Per tant, continuen els 37 difunts registrats fins ara.

L’evolució també és positiva pel que fa al nombre de persones que han obtingut l’alta. Ja són 309, en comparació als 282 de 24 hores abans. I, per tant, també disminueix el nombre de casos actius, fins a 377, 21 menys que ahir.

A l’hospital de Meritxell estan ingressades 33 d’aquests malalts, 18 dels quals a la unitat de cures intensives. Dotze requereixen intubació i ventilació mecànica. Al Cedre hi ha 35 padrins, dels quals 15 provinents del brot que ha afectat Salita. 8 d’ells ja es troben convalescents, esperant el segon test PCR negatiu per obtenir l’alta definitiva.

La cap de l’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal, ha mantingut el discurs aportat pel Govern els darrers dies. Optimisme i cautela a parts iguals. “Encara hi ha noves infeccions i, per tant, poden haver-hi nous casos”, ha comentat. Per tant, ha demanat que “hem de ser molt curosos a detectar ràpidament la malaltia”. Per això, ha insistit en el missatge que “la població ha de continuar sent responsable”.

Vidal ha recordat que “aplanar la corba i no tenir una gran pendent ha permès frenar la saturació del sistema sanitari i és en aquesta línia en què hem de continuar treballant”. Per ara, s’ha aconseguit ja una cosa important: que el factor de reproducció de la malaltia (l’R0), quedi per sota d’1, fet que suposa “disminuir el nombre de contagis nous”.

Comentaris

Trending