Sense rastre per ara dels autors dels robatoris en xalets aïllats del Principat

Comentaris

Sense rastre per ara dels autors dels robatoris en xalets aïllats del Principat
Sense rastre per ara dels autors dels robatoris en xalets aïllats del Principat

La policia manté activada tota la vigilància per mirar de localitzar els autors dels robatoris que hi ha hagut en diversos xalets del Principat. Tot i la recollida d'indicis que els investigadors han anat fent, de moment no es té cap rastre concloent que pugui conduir als delinqüents. I segons fonts coneixedores de la investigació, per ara no hi ha cap sospitós identificat i, encara molt menys, detingut. I això que almenys fins ahir, dimecres, hi havia la certesa que els delinqüents estarien encara en territori andorrà vist que hi va haver un altre intent de robatori, a Encamp.

La policia busca, almenys, una dona i un home com a sospitosos d'intervenir en alguns dels robatoris que s'han produït les darreres setmanes. Totes les unitats del cos de l'ordre -i especialment les que patrullen per la vall de la Massana, la zona més afectada per ara; els agents en funcions secretes i els experts en delictes contra el patrimoni- han extremat les precaucions davant l’onada de robatoris que està afectant diversos punts del país de forma, aparentment aleatòria, per dificultar la tasca dels investigadors.

Com a mínim s’haurien consumat quatre assalts, però no es descarta que hi hagi hagut més intents de robatoris o ‘cops’ que no s’hagin encara descobert de manera efectiva perquè es tracti, els afectats, d’habitatges que no tinguin una ocupació diària. Altres fonts han assegurat que hores d'ara serien ja set els robatoris que s'haurien consumat. Els autors dels delictes s'haurien assegurat primer en tots els casos que no hi havia persones dins els habitatges abans de forçar punts d'entrada. El 'modus operandi' és pràcticament idèntic amb la qual cosa la policia dóna per fet que es tracta d'una banda organitzada. I amb un cert grau de professionalització en l'activitat delictiva.

Encara que s’ha facilitat informació amb comptagotes, i es mira de portar amb la màxima discreció possible, s’ha advertit les unitats que patrullen per zones allunyades de nuclis poblacionals que estiguin atentes a qualsevol moviment que els pugui resultar sospitós. Malgrat que no es té cap descriptiu de sospitosos dels robatoris, segons les diverses fonts consultades, sí que s’hauria donat una instrucció molt genèrica: se sospita de ciutadans de països de l’Est com a presumptes autors dels robatoris dels quals es tindria notícia fins ara. I arran del darrer dels robatoris registrats per ara, s'hauria determinat que com a mínim hi intervindrien en els 'cops' un home i una dona.

La policia, que ja s’ha posat en contacte amb altres cossos policials de països veïns que de manera habitual cooperen amb el cos d’ordre andorrà per comprovar si els darrers dies hi hagués hagut algunes actuacions delictives similars a les ocorregudes al Principat en zones properes, treballa amb intensitat, especialment, des del cap de setmana. Les fonts consultades han explicat que aquests darrers dies s’hauria produït un robatori a la parròquia d’Encamp on, la primera avaluació dels elements furtats, hauria deixat un saldo molt notable: uns 200.000 euros.

Aquest assalt hauria estat en un xalet del nucli de les Bons. És aquí on les passeres i alguns altres rastres deixats pels lladres hauria permès determinar que hi van participar un home i una dona. Haurien accedit a l'habitatge per una porta posterior, forçant-la. A plena llum del dia. De fet, seria a primera hora de la tarda i després d'advertir que els propietaris del xalet no hi eren. Els desconeguts se n'haurien endut un bon reguitzell de joies i algun valuós rellotge que la família conservava des de feina temps, segons les fonts consultades. Tot plegat equivaldria a una xifra propera al quart de milió d'euros. Un altre dels robatoris consumats hauria afectat, la setmana passada, un xalet d’Anyós.

De fet, i encara que l’alerta és genèrica arreu, les fonts consultades han explicat que les instruccions se centren, especialment, en posar l’accent a la vall massanenca. La policia s'estima més, per ara, no fer públics quants robatoris consumats hi ha hagut. Ni quantes denúncies s'han formulat. Altres fonts han donat per fet que són set els robatoris amb èxit que s'han dut a terme. I quatre haurien afectats xalets situats a la parròquia de la Massana. Els altres tres haurien estat a les Bons, la urbanització escaldenca de Can Diumenge, i a la zona residencial que hi ha a l'entorn del col·legi Sant Ermengol, a la capital. El que sí sembla clar, és que els lladres només busquen dues coses: joies (i rellotges de valor, encara que en menor mesura) i diners en metàl·lic. Els objectes d'electrònica i altres elements del parament de la llar no suscitarien l'interès dels delinqüents.

Comentaris

Trending