Sant Julià i Canillo canvien els seus representants a la comissió urbanística entre soroll de polèmica

Comentaris

Sant Julià i Canillo canvien els seus representants a la comissió urbanística entre soroll de polèmica
Sant Julià i Canillo canvien els seus representants a la comissió urbanística entre soroll de polèmica
  • El comú canillenc va acomiadar fa un mes Lorenzo Gabella, que ha presentat una demanda judicial, i ha estat subsrituït per Beatriz Candela
  • La corporació laurediana fa més temps que va 'apartar' Enric Dilmé i en matèria de CTU l'ha rellevat per Eron Estany, extècnic de llarg recorregut a Govern

La comissió tècnica d’urbanisme (CTU) acaba de confirmar els canvis de representants dels comuns de Sant Julià i Canillo. Eron Estany i Beatriz Candela agafen el relleu d’Enric Dilmé i Lorenzo Gabella. Aquests dos darrers han sortit per la porta del darrere de sengles corporacions. Especialment Gabella, que té entaulat un plet judicial contra el comú canillenc per acomiadament improcedent.

Diverses fonts han assegurat que la CTU perd qualitat tècnica per satisfer interessos polítics. Tant Dilmé com Gabella feia molt temps que eren a l’esmentat organisme. Especialment el primer és un arquitecte d’una reconeguda trajectòria lligada, en part, a la defensa del patrimoni. Fonts properes al comú de Sant Julià han assegurat que hauria estat el tècnic qui hauria demanat el seu relleu per poder afrontar altres reptes. Altres fonts, però, han assegurat que Dilmé va ser convidat a marxar per discrepàncies en un afer concret just poc després del canvi de corporació.

De fet, Enric Dilmé faria prop d’un any que ja no és l’assessor arquitectònic del comú de Sant Julià i, per tant, tampoc representant d’aquest a la CTU. L’arquitecte hauria acceptat la fi de la relació professional dictada, també, per motius polítics i de diferència de criteris tècnics -cal recordar que el cònsol menor lauredià, Julià Call, és arquitecte-, amb certa esportivitat. Lluny de la posició mantinguda per Gabella a Canillo. L’urbanista d’origen basc ha acabat la seva relació professional amb la corporació liderada per Josep Mandicó tot just fa un mes. Però ja unes quantes setmanes més que va portar l’acomiadament a la Batllia. En aquest cas es tractava de personal contractual, no pas d’un assessor extern.

En el cas de Sant Julià s’ha apostat, per ser representat davant la CTU, pel bagatge i l’amistat entaulada amb Eron Estany, que sols fa assessoraments puntuals des de fa un mig any a la corporació després d’haver-se jubilat professional com a màxim responsable tècnic del departament d’Ordenament Territorial del Govern i, després, acabar sent cònsol menor d’Andorra la Vella. De la seva banda, Canillo ha apostat per una arquitecta, Beatriz Candela, sense un gran bagatge i que els darrers anys ni tan sols es dedicava a aquesta professió. No obstant això, seria de la confiança estricta dels actuals mandataris comunals.

Comentaris

Trending