Sans porta a la fiscalia la 'desaparició' de l'ordinador amb l'activitat al comú d'Encamp

Comentaris

Sans porta a la fiscalia la \'desaparició\' de l\'ordinador amb l\'activitat al comú d\'Encamp
Sans porta a la fiscalia la \'desaparició\' de l\'ordinador amb l\'activitat al comú d\'Encamp

Després d'analitzar-ho molt, i ja havent fet públic el seu enuig pel regirament al qual havia estat subjecte el despatx que tenia assignat a la sisena planta del comú d'Encamp, el conseller socialdemòcrata Joan Sans ha denunciat la 'desaparició' de les seves pertinences, i especialment de l'ordinador on hi tenia registrada tota l'activitat comunal del mandat, a la fiscalia. L'acció s'hauria tramitat aquest dimecres, segons les fonts consultades per l'Altaveu. Oficialment, el Partit Socialdemòcrata (PS) i l'entorn del conseller comunal han declinat manifestar-se sobre la decisió i ni tan sols han confirmat la interposició de la denúncia.

Quan després de les festes de Nadal i ja havent-se constituït la nova corporació liderada per Jordi Torres Arauz i Esther París, Joan Sans va acudir a les instal·lacions comunals per reprendre la seva activitat -era el candidat a cònsol pel PS en les eleccions del 13 de desembre i finalment va accedir juntament amb el número dos de la llista, Pere Marsenyach, com a conseller de la minoria- es va trobar regirat el despatx en què havia estat treballant durant una bona part del mandat passat. Tota la documentació que tenia dipositada en un armari s'havia dipositat, sense ordre ni concert, damunt la taula que sí que es mantenia a l'estança. Ni l'armari ni l'ordinador no eren a l'habitacle.

Segons fonts coneixedores dels fets, el 5 de gener, operaris de la corporació encampadana, per ordre directa dels cònsols, van desmantellar el despatx. Segons les mateixes fonts, els responsables comunals havien considerat que l'armari que s'havia adjudicat temps abans a Sans ara era necessari en un altre lloc. I allí va ser on es va traslladar el moble. L'ordinador s'hauria dipositat al departament d'informàtica. L'objectiu no seria clar segons les fonts, encara que el més probable era que la intenció fos procedir al formateig de l'aparell per tornar-lo a assignar. Segons les fonts consultades, l'ordinador és titularitat del comú d'Encamp.

Sans, abans de fer pública la situació, va posar el crit al cel davant davant els mandataris comunals. El cònsol major s'hauria disculpat pel fet de no haver demanat permís ni haver avisat el conseller de la minoria per actuar com havia actuat. El polític socialdemòcrata hauria estat donant voltes a l'fer i fent diverses consultes. Finalment, hauria decidit posar els fets en coneixement dels òrgans jurisdiccionals per tal que duguin a terme la investigació que considerin oportuna. Sans no voldria ni haver perdut informació confidencial ni, tampoc, que s'hagués manipulat l'aparell i se li pogués pretendre imputar a ell alguna anomalia, segons fonts coneixedores del cas.

Comentaris

Trending