Les visites a l’hospital s’amplien a dues persones, però no simultàniament

El SAAS ha mantingut l’horari que va canviar ara fa una setmana i també les mesures de seguretat per a qui acudeixi a veure als pacients que resten ingressats a l’hospital

Una imatge de l'accés principal a l'hospital.
Una imatge de l'accés principal a l'hospital. Toni Solanelles

El règim de visites per als pacients ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell comença a ampliar-se una mica. Aquest dimarts, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), ha augmentat d’una única persona a dues les que podran acudir a veure als familiars malalts. Aquesta era una de les queixes principals que es tenien i que podia haver arribat a comportar una actuació legal en contra de responsables mèdics en cas de no haver-se modificat.

A partir de demà dimecres, aleshores, seran dues les persones que podran acudir a visitar als pacients, però no de forma simultània. És a dir, en un torn un familiar, i al segon torn, l’altre. Fins ara, era la mateixa persona la que havia d’acudir, i únicament en una de les dues franges horàries. D’aquesta manera, el malalt únicament rebia una visita al dia, i les famílies sols el podien veure un cop. I sempre de 12:00 a 15:00 h o de 18:00 h a 21:00 h. Aquest fet va generar força malestar entre els entorns dels pacients, que van alçar moltes queixes i van arribar a avisar que es podia aplegar a una actuació legal.

Una imatge de l'hospital des de la terrassa.

Relacionat

Familiars de persones ingressades a l’hospital reclamen que s’ampliï “l’inhumà” règim de visites

La resta de mesures que es tenien per acudir a veure als pacients s’han mantingut intactes. L’horari de visites és el mateix, en dos torns diaris. Es continua demanant el passaport covid, certificat negatiu de menys de 12 hores per la TRA o de 72 hores per les PCR’s i TMA’s. En cas de no poder-se vacunar, un certificat de contraindicació acompanyat de proves negatives. Per poder entrar els familiars hauran de portar mascareta FFP2.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending