Una visita de la ministra espanyola de Sanitat a Andorra hauria de desencallar el nou conveni

Els dos estats ja han intercanviat diversos esborranys i s’han d’acabar de perfilar serrells que hauria de beneir Carolina Darias, si pot ser, abans de les eleccions al Principat

Carolina Darias és la ministra de Sanitat espanyola.
Carolina Darias és la ministra de Sanitat espanyola. ARXIU

Les converses per ampliar la col·laboració sanitària entre Andorra i Espanya, amb Catalunya i més localment encara la Seu d’Urgell com a actors col·laterals, han avançat molt i els convenis que han de regular l’entesa estan força ben encarats. Però hi ha algun punt que s’ha d’acabar de perfilar i que hauria de desencallar una visita de la ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, al Principat.

Segons que ha explicat l’ambaixador del Regne d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, el Principat ha convidat Darias a visitar el país i si es troba “un forat en l’agenda” la visita de la política canària farà “avançar molt” unes negociacions que estan ja en una fase força intensa però, també, en una mena de punt mort. “Ja hi ha hagut l’intercanvi de diversos esborranys i el que es busca és col·laborar en més àmbits del que ja es fa avui dia”.

Ros no ha concretat si la visita de la ministra espanyola i, per tant, l’accelerada del conveni es produirà abans del període electoral al Principat. “No hi renunciem”, ha dit l’ambaixador. En cas contrari, tot es podria alentir més encara perquè Darias ha estat proposada i serà nomenada candidata a l’alcaldia de Las Palmas de Gran Canària pel PSOE i a tot estirar a mitjan maig de l’any vinent haurà de deixar el ministeri.

Per ara, i com a elements principals, Andorra es beneficia de tractaments de radioteràpia en virtut dels acords actualment vigents i els ciutadans de la Seu poden acudir al Nostra Senyora de Meritxell a fer-hi hemodiàlisi. Des de la capital de l’Alt Urgell s’aspira a ampliar les atencions a poder fer al Principat en camps com la nefrologia, la dermatologia o en poder disposar d’un reforç en UCI.

Comentaris

Trending