Usuaris de Salut Mental esperen que les divergències internes no afectin el servei

El ministre de Salut lamenta la dimissió del doctor Joan Escoter però recorda que “ningú no és imprescindible” i que s’està analitzant la situació amb un assessor extern per reorganitzar el departament

El psiquiatra Pere Bonet, assessor del ministeri de Salut.
El psiquiatra Pere Bonet, assessor del ministeri de Salut. ARXIU

Usuaris del servei de Salut Mental esperen que els eventuals conflictes interns al departament entre els professionals que hi treballen i que, en part, han motivat la dimissió de qui els darrers mesos ha estat el cap de servei, el doctor Joan Escoter, no afectin els tractaments que necessiten ni la bona marxa de l’àrea psiquiàtrica, menys encara en un moment d’alta complexitat derivada de l’impacte que està tenint la pandèmia. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que s’està analitzant la situació i ha mostrat el seu convenciment que “trobarem una bona solució”.

Diverses persones pacients dels professionals del servei o familiars d’usuaris del mateix han assegurat ser conscients de les dificultats existents i de les tibantors hagudes entre alguns dels integrants de l’equip. De fet, el constant bloqueig a propostes que feia seria una de les raons de fons no al·ludides formalment en la seva carta de renúncia que haurien portat Escoter a dimitir. Martínez Benazet, que ha lamentat “molt la dimissió”, ha explicat que el fins ara cap de servei “ha argumentat raons personals”, però també ha deixat clar que quan algú plega és perquè s’hi barregen múltiples factors.

S’analitzarà la situació del departament per avaluar una possible reestructuració i a partir d’aquí i amb posterioritat es farà un procés de selecció

Malgrat que han mirat de conviure, el fet que la direcció del SAAS descavalqués discretament la també psiquiatra Gemma Garcia de la prefectura del servei i atorgués la direcció del departament a Escoter va ser un primer element de tensió que ha anat perdurant en el temps, malgrat que els implicats públicament ho neguin. En tot cas, el ministre, que ha desitjat que el dimissionari psiquiatra pugui resoldre la seva situació personal, també ha recordat que “cap dispositiu s’acaba amb les persones” i que “no hi ha ningú imprescindible”. Per tant, “trobarem el seu relleu”.

De fet, igual com s’està acabant de perfilar el pla integral de salut mental i addiccions amb el també psiquiatra Pere Bonet, assessor extern del ministeri de Salut per a qüestions relacionades amb la salut mental, també es comptarà amb l’experiència d’aquest professional per reorganitzar el servei, segons que ha explicat Martínez Benazet. La situació, de fet, “l’estem analitzant” amb Bonet que “pot acompanyar” en el procés però que ni de manera transitòria assumirà la coordinació del servei.

La pandèmia està alterant l'estat mental de moltes persones.

Relacionat

Fractura al servei de Salut Mental: plega el director

Una vegada s’hagi dissenyat la nova estructura del departament, si és que cal, s’engegarà el procés de selecció del cap de servei o del responsable que s’hagi d’encarregar de la coordinació de l’equip. S’adoptaran “les millors decisions”, segons el ministre, que també ha assegurat que “no em preocupa excessivament” la situació perquè “trobarem una bona solució per liderar aquest servei”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending