Tres ingressos més per la Covid i una alta deixen en nou les persones hospitalitzades

A l’UCI hi continuen els dos pacients que fa uns dies hi van haver d’entrar i, a més, sota ventilació mecànica

Una vista de la façana principal de l'hospital, aquest matí.
Una vista de la façana principal de l'hospital, aquest matí. Toni Solanelles

Aquesta matinada hi ha hagut tres nous ingressos hospitalaris a causa de la Covid alhora que un dels pacients que feia estada al centre sanitari Nostra Senyora de Meritxell pel mateix motiu ha estat donat d’alta. En conseqüència, ara són nou les persones ingressades arran de la malaltia, que continua propagant-se cada vegada deixant rastre de més símptomes, malgrat que en la immensa majoria de casos, sortosament, es tracti de quadres relativament lleus.

No obstant això, en el còmput general, hi ha ara dues persones més hospitalitzades de les que hi havia fa 24 hores. El que no s’ha modificat és el nombre de pacients que romanen a l’UCI. En aquest sentit, són dues les persones que, a més a més, estan ventilades mecànicament degut a la insuficiència respiratòria que el virus els provoca.

Hores d’ara, en aquesta segona onada de coronavirus, o primer rebrot, ja s’han superat el nombre de casos que es van detectar durant la primera onada o fase inicial de la pandèmia. És clar, però, que la capacitat analítica que hi havia al març no té res a veure amb la que hi ha ara. I que en la primera fase de la malaltia només es diagnosticaven els simptomàtics mentre que ara són majoritàriament persones sense símptomes les que es detecten com a malaltes.

Etiquetes

Comentaris

Trending