Els treballadors del SAAS esperen recuperar poder adquisitiu i pla de carrera el 2021

El comitè d’empresa continua treballant en les propostes per al conveni col·lectiu, que han exposat darrerament al cap de Govern i el ministre de Salut

Una imatge de l'accés a l'hospital per la plaça que hi ha a la sortida de l'ascensor de Fiter i Rossell.
Una imatge de l'accés a l'hospital per la plaça que hi ha a la sortida de l'ascensor de Fiter i Rossell. SAAS

El comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) espera que durant el 2021 “vegi la llum” el conveni col·lectiu que s’està negociant i que hauria de fer que l’any que ve els treballadors de la institució que gestiona els equipaments sanitaris públics recuperin algunes de les ‘coses’ que s’han perdut pel camí els darrers anys. Així, esperen que recuperar poder adquisitiu i disposar d’una vegada per sempre d’un pla de carrera professional.

Membres del comitè d’empresa s’han reunit recentment -de fet ho van fer dijous- amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per exposar-los algunes de les propostes que voldrien que s’incloguessin que en l’esmentat conveni, que esperen que, aquest cop sí, es pugui tancar definitivament durant el proper any. La trobada amb els dos dirigents governamentals es va fer a demanda del comitè empresarial i després que en la darrera assemblea de treballadors del SAAS els presents així ho demanessin.

El representants del comitè d’empresa haurien constatat que hi ha una bona predisposició del Govern a què arribi el conveni a bon port tot i que com ha recordat el portaveu dels treballadors, Carles Pérez, s’està davant d’una negociació en què es fan propostes i “s’intenta arribar a un terme mig”. En aquest marc de negociació, d’iniciatives que es posen damunt la taula, hi ha una reducció de jornada, que progressivament hauria de tendir a ser de 37,5 hores. “No ens inventem res; hem mirat el que es fa als països del nostre entorn i ho hem adaptat a Andorra”, ha explicat Pérez.

Al final, del que es tracta, no només és aconseguir millores estrictes per al personal i que aquests se sentin més satisfets. Sinó, també, “que la institució funcioni millor i l’usuari acabi rebent una atenció de més qualitat”. Els professionals sanitaris, més enllà de negociar condicions laborals, no obliden, afirmen, que s’està enmig d’una pandèmia que encara ensenya els ullals i les urpes.

Comentaris (2)

Trending