Situació crítica i insostenible a Catalunya mentre França es planteja un confinament d'un mes

En els pròxims dies es prendran decisions dràstiques amb noves mesures per frenar l'expansió de la pandèmia del coronavirus en els dos territoris

El director de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.
El director de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. Altaveu

El secretari de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol ha afirmat que la situació provocada per la pandèmia a Catalunya és crítica. "Cal doblegar la corba amb noves mesures restrictives que a tot estirar haurien d'entrar en vigor la nit de divendres". A França s'està plantejant un confinament d'un mes i el tancament de les universitats i de les escoles de secundària.

Marc Ramentol ha assegurat que un tancament perimetral de Catalunya és "una de les mesures sobre la taula dels experts" per doblegar la corba de contagis de coronavirus, si bé ha matisat que el Govern necessita "el temps necesssari" per decidir les noves mesures, que ha apuntat que es poden decidir divendres. És aquell dia quan està previst que es reuneixi el Procicat per acordar la probable pròrroga del tancament de bars i restaurants i eventuals noves mesures.

"L'epidèmia està creixent, no és l'hora de desescalar", ha advertit Ramentol, que ha assegurat que Catalunya es troba en una fase de "mitigació", si bé encara es mantindrà el rastreig de contactes dels positius per coronavirus. El director de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha qualificat l'estat actual de "gairebé insostenible. Si hem de conscienciar-nos en algun moment que hem d'extremar les mesures seria aquest", ha assegurat.

França, amb més de 26.700 nous contagis, 431 nous pacients en cures intensives i 523 de morts en les últimes 24 hores, es prepara per decretar noves restriccions capaces de frenar la segona onada de coronavirus. "És d’esperar que es prenguin decisions difícils", ha advertit el ministre de l’InteriorGérald Darmanin, aquest dimarts al matí, sense donar-ne més detalls. Mentrestant, les reunions governamentals se succeeixen per preparar la nova estratègia contra l’epidèmia. No es descarta que el confinament s'apliqui a les regions més afectades.

Etiquetes

Comentaris

Trending