La Seu entra en situació crítica i Macron decreta el toc de queda a les principals ciutats franceses

La població de l'Alt Urgell podria ser confinada en el cas que no millori la situació

Proves PCR al centre cívic El Passeig de la Seu d'Urgell.
Proves PCR al centre cívic El Passeig de la Seu d'Urgell. Ajuntament de la Seu d'Urgell

La situació sanitària a la Seu d'Urgell per la Covid-19 ha empitjorat notablement aquest dimecres i es podria arribar al confinament com va passar en el seu moment amb altres poblacions com Lleida o Igualada. A França, el president Emmanuel Macron ha anunciat un toc de queda a París i en les vuit principals àrees metropolitanes del país, que es troben en estat de màxima alerta per la pandèmia davant de l'agreujament de la situació hospitalària en àmplies zones del país.

A l'Alt Urgell la Rt que ha tornat a pujar, passant de l’1,97 al 2,04, mentre a la Seu d'Urgell se situa en 2,12. L’índex de rebrot s’enfila a la població fins als 672 punts.

El toc de queda a les principals ciutats franceses serà des de les nou del vespre fins les sis del matí i començarà a partir de dissabte vinent, amb una durada inicial de quatre setmanes, ha detallat el president en una entrevista televisiva.

L'objectiu de la mesura és frenar el creixement dels contagis a fi que l'actual ritme passi dels aproximadament 20.000 diaris al nivell de 3.000-5.000, va afegir. Macron ha assegurat que un reconfinament general de la població, com el viscut la passada primavera, "seria desproporcionat", per la qual cosa el toc de queda "és una mesura pertinent".

"No es podrà anar al restaurant després de les 21.00, no es podrà anar a festes a casa dels amics", ha explicat Macron, que també ha avançat que hi haurà controls policials i multes per als infractors, igual que un sistema d'autoritzacions per als qui hagin de sortir per treball o motius ineludibles

Etiquetes

Comentaris

Trending