Salut usarà indistintament AstraZeneca i Pfizer en la campanya de vacunació

La nit passada han arribat al Principat les 5.800 dosis compromeses pel govern espanyol en el marc dels acords establerts entre la Comissió Europea i els països tercers

Contenidors amb les vacunes de Pfizer en les instal·lacions hospitalàries.
Contenidors amb les vacunes de Pfizer en les instal·lacions hospitalàries. GOVERN D'ANDORRA

La campanya de vacunació plenament en marxa a l’antiga plaça de braus prosseguirà els propers dies de manera indistinta amb vacunes d’AstraZeneca i de Pfizer. L’arribada de les dosis compromeses per Espanya de la segona de les farmacèutiques citades permetrà accelerar la inoculació de les persones més grans de 70 anys i els ciutadans més vulnerables.

Fonts del ministeri de Salut han assegurat que s’usaran de manera indistinta les dosis de les dues firmes i els pacients no podran escollir quina reben. Es considera que l’efectivitat i seguretat de tots dos fàrmacs és molt similar. Durant el mes que ve s’espera que arribin més dosis tant d’AstraZeneca via França com de Pfizer a través d’Espanya.

Aquesta nit passada han arribat al Principat les 5.800 dosis de Pfizer anunciades en el marc dels convenis acordats amb Espanya arran dels acords de la Comissió Europea sobre els països tercers. S’espera que abans no arribin les properes remeses enviades pels estats veïns, també arribin a Andorra les dosis -o una part, és clar- pactades amb l’OMS i el projecte Covax. En aquest cas seran també de la farmacèutica AstraZeneca.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending