Salut i SAAS continuaran fent “un monitoratge estret” de l’evolució del transport sanitari

Govern destaca que tot i la negativa de la majoria de treballadors a la proposta de condicions laborals feta pels mediadors, “aquest procés ha permès millorar les relacions entre les dues parts i el clima”

Helena Mas, ministra de Salut, durant una compareixença.
Helena Mas, ministra de Salut, durant una compareixença. SFGA

El ministeri de Salut i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) continuaran duent a terme “un monitoratge estret de la situació relativa al transport sanitari i de la seva evolució per tal d’adoptar les mesures oportunes en tot moment, amb l’objectiu de garantir la cobertura del servei en condicions de qualitat”. Així ho han indicat fonts governamentals que han destacat les millores de relació entre les parts implicades malgrat que la proposta laboral feta pels mediadors no hagi estat aprovada per la majoria de treballadors.

Segons que fonts oficials del Govern han exposat a l’Altaveu, “la voluntat primordial de l’executiu ha estat sempre la de garantir el servei de transport sanitari assistit no medicalitzat i que la ciutadania no es veiés afectada pel conflicte laboral existent entre l’empresa adjudicatària i els treballadors”. Amb aquesta voluntat, “i amb la de facilitar una entesa entre les dues parts, el SAAS, a proposta del ministeri de Salut, va contractar el servei d’una empresa de mediació el mes de juny per acostar posicions i trobar una entesa”.

Una ambulància d'ATS pel centre d'Andorra la Vella aquest matí.

Relacionat

El personal del transport sanitari posa la proposta de mediació a votació i guanya el ‘no’

Les fonts governamentals consultades es fan ressò de la votació a la qual es va sotmetre l’acord al qual fonamentalment havien arribat els mediadors i l’empresa -els representants dels treballadors ja havien dit que no hi estaven d’acord i, fins i tot, havien donades per trencades les negociacions- i indiquen que no es va aprovar “per majoria absoluta” del personal. “Amb aquest resultat l’equip de mediació ha posat fi a la seva tasca. Tanmateix, es destaca que aquest procés ha permès millorar les relacions entre les dues parts i el clima laboral”.

Una de les ambulàncies d'Andorrana de Transport Sanitari.

Relacionat

La concessionària del transport sanitari assegura que “hem establert les bases per seguir negociant”

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending