Salut registra 198 nous casos de Covid des de dilluns i s'encenen les alarmes

El ministre Joan Martínez Benazet ha demanat a la població responsabilitat i respectar les mesures decretades amb una taxa de reproducció que s'ha enfilat a 1,8

Jover i Martínez Benazet durant la roda de premsa.
Jover i Martínez Benazet durant la roda de premsa. Altaveu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha informat que hi ha un total de 800 casos actius, dels quals 27 estan hospitalitzats (20 a planta i 7 a l'UCI) i la resta estan aïllats a domicili. Hi ha 2.568 casos acumulats amb 1.715 persones recuperades des de l'inici de la pandèmia. Des de dilluns hi ha 198 casos nous. La taxa de reproducció RHO s'ha enfilat a 1,8 després que divendres hagués baixat a 1,02.  Els indicadors de l'hospital han arribat aquest dimecres al mateix nivell d'ocupació del 24 de març durant la primera onada.

Amb aquestes dades, ha demanat a la població responsabilitat i respectar les mesures decretades. "Apel·lo a la responsabilitat de tothom amb higiene de mans i que les persones confinades, sigui per la raó que sigui, han de romandre obligatòriament domicili perquè hem detectat casos que gent que s'ha saltat el confinament". Ha alertat que hi ha "transmissió del virus a nivell poblacional".

S'activa una nova unitat de cures intensives en la posada marxa en la fase 2 del pla del SAAS. La planta d'oncologia es destina a malalts Covid i els pacients d'aquesta planta seran tractats a l'antic hospital, a consultes externes. Es limiten les visites als pacients que romanguin ingressats s,eguint les indicacions del centre hospitalari.

Martínez Benazet ha anunciat també que s'amplia la cobertura de la CASS fins al 100% per hospitalització per la Covid-19. "El tractament d'aquesta malaltia pot suposar despeses molt importants", ha dit el ministre. S'ha creat la comissió mixta de Sanitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending