Salut reconeix que té “en vies de regularitzar” alguns productes del cànnabis

Martínez Benazet deixa clar que el principi actiu THC ni està permès ni ho estarà perquè és un dels que crea addicció

Productes de CBD.
Productes de CBD. ARXIU

Els ministeris de Salut i de Medi Ambient i Agricultura estan treballant en la regularització d’alguns productes derivats del cànnabis per a usos i tractaments mèdics. Un dels principis actius del cànnabis que seran regulats i el consum i distribució estarà legalment reconegut serà el CBD. Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, davant la comissió legislativa de Sanitat al Consell General.

La parlamentària liberal Sílvia Ferrer ha mostrat el seu neguit, relatiu almenys, per la proliferació d’establiments que venen productes cannabidiols. La consellera ho sap bé: resideix en una zona de la capital on recentment s’han obert comerços dedicats a aquesta matèria o que l’han incorporat al catàleg de productes que ofereixen. Ferrer s’ha referit especialment al CBD, que és el més ‘abundant’, per dir-ho d’alguna manera.

El nou establiment al carrer Riberaygua.

Relacionat

El comerç de ‘cànnabis bo’ s’expandeix mentre el projecte per produir-ne segueix al calaix de Govern

Martínez Benazet ha explicat que hi ha cannabidiols com l’esmentat CBD que «estan tolerats i en vies de regularització». De fet, aquesta mateixa observació també es va fer en una reunió entre responsables del ministeri d’Interior i de la policia, que fa uns dies van avaluar, justament, la proliferació dels esmentats establiments. Salut els ha autoritzat. Per tant, Interior no hi ha oposat cap pega. El titular de Salut ha deixat clar que respecte el principi THC, que és un dels que genera addicció, «no n’està permès ni el consum ni la distribució».

No obstant, hi ha una comissió constituïda entre tècnics de Salut (de l’àrea de recursos generals i de la de seguretat alimentària i entorn) i d’Agricultura que estan treballant en l’esmentada regularització. Martínez Benazet ha reconegut que «potser alguns (productes) requeriran d’una prescripció (mèdica) i d’altres no». És clar que tot plegat ha d’anar vinculat al projecte per produir cànnabis per a finalitats mèdiques.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending