Salut qualifica la situació per la Covid de “molt risc”

Des de dimecres hi ha 128 nous casos i la taxa de reproducció és de l'1,9

Comentaris

Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest divendres.
Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa d'aquest divendres. Toni Solanelles

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha qualificat aquest divendres la situació provocada pel rebrot de la Covid-19 de "molt risc". Ha confirmat dues morts el dijous i 128 casos nous des de la darrera actualització de dimecres, la qual cosa situa la xifra total en 2696 (1840 corresponents a la segona onada).

Hi ha 827 casos actius i la taxa de reproducció se situa en un 1,9 que el ministre ha definit com a "situació límit", amb una incidència acumulada de mil per cada 100.000 persones. Ha demanat que "tothom hi posi de la seva part". Hi ha 20 pacients a l'hospital, d'ells cinc a l'UCI i intubats, dos menys que dijous. Al Cedre hi ha 14 malalts procedents de Salita. Segons ha avançat Martínez Benazet, cinc d'aquests pacients seran donats d'alta probablement aquest dissabte. 

En relació a les dues defuncions de dijous, ha comentat que el pacient estava ara a planta i que va patir una patologia cardíaca. S'ha comptabilitzat com la víctima número 55 de la pandèmia tot i que s'haurà d'efectuar, com recomana l'Organització Mundial de la Salut (OMS), un estudi de mortalitat acurat per determinar si la mort s'ha produït per Covid o amb ella.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending