Salut obre expedient per l’incompliment del protocol sanitari en el ‘brot de la sarsuela’

El Govern exigia que abans de cadascuna de les dues representacions els artistes es fessin un test d'antígens però això no es va dur a terme i ja són 21 els contagis provocats

'Cecília Valdés' va tancar la temporada de l'Andorra Lírica.
'Cecília Valdés' va tancar la temporada de l'Andorra Lírica. COL·LEGI SANT ERMENGOL

Salut ha obert un expedient arran del brot de coronavirus originat entre els artistes que van participar en la sarsuela 'Cecilia Valdés' ara fa dos caps de setmana a Sant Julià. La decisió s'ha fet després de comprovar que no es va seguir el protocol establert pel Govern per permetre l'espectacle. En concret, cap dels participants es va sotmetre al preceptiu test d'antígens previ. Fins ara, ja s'han detectat 21 positius.

Així ho ha explicat el ministre, Joan Martínez Benazet. Les instruccions des de Salut, ha afirmat, eren clares. En les tres hores prèvies a l’inici de la representació (una dissabte i una diumenge), tots els artistes havien de ser sotmesos a un test d’antígens. La realitat, però, va ser ben diferent. No se’n va fer cap. El resultat? Un brot que al llarg del cap de setmana ha vist incrementat els afectats fins a 21. “És una falta contra la salut pública i ho analitzem amb la màxima diligència”, ha avisat el polític ordinenc.

Un moment de la representació.

Relacionat

Alerta Covid a la sarsuela

 Benazet ha indicat que aquesta situació es va detectar “en verificar si s’havien complert o no els protocols”. Un cop constatat que la resposta a aquest dubte era negativa, s’ha procedit a incoar l’expedient. I ha deixat clar que “si cal, se sancionarà els organitzadors”.

El ministre de Salut ha admès que “nosaltres establim el protocol i els tests es poden fer als stop labs però també per compte de l’organitzador de l’acte”. I que, en tot cas, “no anem a comprovar si el fan o no”. També ha remarcat que, fins ara, “això [incompliment del protocol] no havia succeït”.

Comentaris (3)

Trending