Salut es vanta que estem “al final del brot si no se’ns descontrola”

En les darreres 24 hores s’han detectat 107 casos més perquè Andorra continua mantenint una “potència diagnòstica” molt més elevada que la immensa majoria de territoris propers

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença.
El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença. Toni Solanelles

“Estem al final d’aquest brot si no se’ns descontrola”, a punt de tòrcer la corba d’ascens. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, al costat d’un cap de Govern, Xavier Espot, que ha afirmat que “estem en una situació de control però sabedors de la fragilitat”. I de què qualsevol situació imprevista “pot fer canviar els paràmetres”. Els dos mandataris han tornat a remarcar la capacitat diagnòstica del país en comparació amb els territoris veïns. La situació “no només és de control sinó d’absoluta tranquil·litat”.

En una compareixença per anunciar noves mesures -bàsicament la imposició d’un teletreball molt dubtosament regulat per ser generosos-, Espot i Martínez Benazet han elogiat la situació sanitària del país gràcies a “l’esforç” i el “comportament exemplar de totes les ciutadanes i els ciutadans” que ha permès estabilitzar la propagació del virus a l’entendre del Govern i situar-la al tomb dels cent casos nous cada dia. De fet, en les darreres 24 hores s’han detectat 107 casos positius nous, que situen en 4.517 els contagis detectats des de l’inici de la pandèmia, 3.660 corresponents a la segona onada i 1.302 persones malaltes oficialment hores d’ara.

Una vista exterior de l'hospital.

Relacionat

Un hospitalitzat menys per coronavirus i tres altes al Cedre

Mentre Espot recordava que “la nostra prioritat és no saturar el nostre sistema sanitari”, el titular de Salut destacava el fet que “la nostra incidència és alta (quant a nombre de casos) però perquè diagnostiquem més”. I és que, ho ha remarcat el cap de Govern, “Andorra continua fent molts tests”, “tres cops més de tests” que les regions més properes, que Catalunya o Occitània. “No ens comparem amb països llunyans, amb regions remotes”, ha insistit Espot, que ha deixat clar que “no renunciem a la nostra capacitat de testejar, detectar casos positius i aïllar-los el més aviat millor”.

Visiblement nerviosos i incòmodes tot i la cohesió i la unitat del Govern, ho asseguren ells, els seus membres, és clar, tots dos dirigents han demanat que “tothom ha de posar de la seva part”, perquè “moltes de les decisions seran determinants” per protegir-se individualment i col·lectivament, han vingut a dir. Martínez Benazet ha explicat que “ens falta un impuls per baixar” de l’1 en l’índex de reproducció. L’objectiu és que cada persona malalta infecti menys d’una altra persona.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending