Salut i Afers Socials ‘s’instrueixen’ en salut mental a Manresa

Mas i Milà agafen referències de la unitat d’hospitalització ubicada a l’Hospital Sant Joan de Déu de la capital del Bages en vista a un reforç del servei al Principat i a prop de la posada en marxa del CREI

Una de les trobades a Althaia.
Una de les trobades a Althaia. SFGA

Agafar referències d’altres centres sanitaris propers per mirar quines són les millores fórmules i eines per implementar al Principat. En aquest cas en matèria de salut mental. Amb aquest objectiu, les secretàries d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà, i de Salut, Helena Mas, han visitat la Fundació Althaia, a Manresa, per conèixer sobre el terreny i de primera mà el projecte que desenvolupa sobre la matèria.

La raó d’escollir l’esmentada fundació, més enllà de la infraestructura de què disposa Althaia, rau en el fet que l’assessor del ministeri de Salut per a la redacció del pla integral de salut mental és un psiquiatra procedent d’aquell territori. En efecte, Pere Bonet, ja retirat de la primera línia d’atenció mèdica, va treballar durant molts anys a Manresa en el camp de la salut mental.

Durant la visita, de la qual el Govern ha informat ara però que es va dur a terme ja la setmana passada, els responsables de la fundació van presentar a Milà i Mas els serveis i programes vinculats a la salut mental. Les secretàries d’Estat van recórrer alguns dels dispositius de la Divisió de Salut Mental de què disposa Althaia. En concret, van conèixer la Unitat d’Hospitalització de Salut Mental Infantojuvenil ubicada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, que es va posar en funcionament a finals del 2018 per oferir continuïtat assistencial als nois i noies que presenten episodis aguts que requereixen hospitalització. 

També van visitar el Centre de Salut Mental (CSAM), on hi ha les consultes ambulatòries i l’hospital de dia d’adults i l’infantojuvenil. I finalment es van desplaçar fins la seu de Mosaic, un projecte integral d’atenció social i sanitària a les persones amb problemes de salut mental i addiccions de la comarcadel Bages. 

En la mateixa jornada, Teresa Milà i Helena Mas es van reunir amb el director general d’Althaia, Manel Jovells, qui va presentar la institució i va exposar els eixos centrals del nou pla estratègic. En la trobada també van aprofundir en temes relacionats amb la Divisió de Salut Mental i la Càtedra de Salut Mental de la UVic-UCC i Althaia amb la intervenció de la cap de la Divisió de Salut Mental, Àurea Autet, i el director de la Càtedra, Antoni Corominas.

Etiquetes

Comentaris

Trending