Salut abona 113.296 euros a la Creu Roja per la gestió dels ‘stop labs’ a Prat de la Creu

El Govern considera l’aportació una subvenció ‘injectada’ per la modalitat d’emergència i la durada del projecte ve condicionada per les necessitats d’aquest servei durant la crisi sanitària causada per la Covid-19

Sanitaris fent extracció de mostres a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Sanitaris fent extracció de mostres a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

El ministeri de Salut ha acordat atorgar a la Creu Roja una subvenció per valor de 113.296 euros com a contrapartida perquè es faci càrrec de la gestió dels ‘stop labs’ ubicats a la cinquena planta de l’aparcament vertical comunal de Prat de la Creu. L’abonament es fa per la via d’emergència i la durada del projecte, segons que indica l’edicte pel qual es fa pública la concessió de la subvenció “ve condicionada per les necessitats d’aquest servei durant la crisi sanitària causada per la Covid-19”.

Formalment, la gestió subvencionada es va iniciar el 19 de setembre, és a dir, després del cribratge escolar i una vegada es va decidir centralitzar a l’aparcament de Prat de la Creu tota l’operativa de recollida de mostres per a les proves de detecció ràpida del coronavirus. En l’esmentat pàrquing comunal s’hi ha acabat ‘fusionant’ el servei que s’oferia essencialment entre la caserna dels bombers i el CAP de la plaça de La Sardana d’Andorra la Vella.

Tal i com han indicat fonts de la Creu Roja, la subvenció seria el fruit d’una mena de conveni entre l’administració i l’ONG. I si durant el cribratge de la comunitat educativa el personal que atenia els ‘stop labs’ era eminentment voluntària, amb posterioritat han passat a ser assalariats els qui assumeixen les tasques.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending