El SAAS planteja activar la renovació del TAC en dos anys com a màxim

Després que el tècnic de la marca de l’aparell hagi revisat l’instrumental, l’equipament ja torna a estar plenament operatiu

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) es planteja activar en un màxim d’un parell d’exercicis la renovació de l’actual TAC, l’únic que formalment està operatiu al país i que de tant en tant pateix panes que el deixen inoperatiu, totalment o parcialment. Els darrers dies s’ha anat bloquejant i aquest cap de setmana s’ha hagut d’enviar gent cap a la Seu. Des d’aquest dimarts l’equipament torna a estar plenament operatiu.

Segons fonts del SAAS, el TAC ha tingut una avaria que “impossibilitava solament una part de les seves funcionalitats”. Una vegada el tècnic de la marca fabricant de l’aparell ha pogut traslladar-se a l’hospital i ha reparat allò que no funcionava -circumstància que s’ha produït durant el dia d’avui- “el TAC ja està operant a funcionalitat complerta a l’espera de verificar en les següents 24-48 hores que el problema ha quedat definitivament solucionat”, segons les fonts oficials consultades.

Una imatge del TAC de la Seu.

Relacionat

El TAC de l’hospital continua fent el ruc i obliga a enviar pacients a la Seu el cap de setmana

Certament, tal i com han reconegut des del SAAS, el TAC ja té 8 anys d'antiguitat i "probablement haurem de plantejar la seva renovació en els propers 1-2 exercicis ja que aquest tipus d'equipament té una vida útil propera als 10 anys”. A més, i a diferència d’altre instrumental que hi pugui haver en un hospital com el d’Andorra, el TAC es fa servir de manera molt sovintejada.

Comentaris (6)

Trending