El TAC de l’hospital continua fent el ruc i obliga a enviar pacients a la Seu el cap de setmana

Fa molts dies que l’aparell es bloqueja contínuament, fins al punt que hi ha moltes ocasions en què és com si estigués aturat; s’està pendent de rebre una peça, que no és la primera vegada que falla

Una imatge del TAC de la Seu.
Una imatge del TAC de la Seu. ARXIU

L’aparell del TAC de l’hospital -formalment l’únic equip d’aquestes característiques que hi ha al país- continua donant múltiples problemes. Fa dies que es bloqueja degut, suposadament, al mal funcionament d’una peça, d’una targeta de memòria, per a la qual s’està esperant que arribi el recanvi. Però no hi ha manera. Fins al punt que aquest cap de setmana, almenys, alguns dels pacients que necessitaven urgentment una exploració a través d’aquesta tècnica s’han hagut de derivar cap a la Seu, on el Sant Hospital ja té dos equips.

Segons diverses fonts, fa una desena de dies almenys que la màquina, producte del mal funcionament de l’esmentada targeta interna, es bloquejava tres o quatre cops al dia, deixant exploracions a mig fer. A mesura que han anat passant els dies, els bloquejos han estat cada vegada més persistents, fins que sense deixar de funcionar del tot, l’aparell, segons les fonts consultades, resultava poc menys que inoperativa. Falla la targeta interna i bloqueja la taula de comandament.

Aquest cap de setmana, segons les fonts consultades, la situació hauria estat insostenible, havent de derivar a la Seu aquelles persones que necessitaven sense possibilitat d’esperar una exploració via TAC. De fet, a primera hora d’aquest matí la màquina encara no anava i s’estava a l’espera de rebre les peces noves. L’aparell encara no hauria arribat al temps que es considera de via útil d’aquests equips. Cert és, però, que havent-hi sols un únic instrumental d’aquestes característiques en tot el país al TAC de l’hospital se’l fa treballar moltíssim.

L’actual pana coincideix amb un moment de força trasbals al servei de radiologia. Segons diverses fonts, la situació que es viu al departament és un despropòsit constant. Alhora, es dóna el cas que hi ha, percentualment, comparativament, molt personal nou. I de forma gairebé permanent, segons les fonts, s’espatllen eines o materials, o deixen de funcionar adequadament, per un suposat mal ús.

Comentaris (15)

Trending