El SAAS incorpora nou traumatòlegs i crea subespecialitats per recuperar la confiança dels pacients

L’objectiu és oferir un servei de qualitat amb especialistes en columna, maluc i genoll, espatlla, mà, infantil, peu i turmell, i traumàtics i metge de guàrdia les 24 hores tot l’any

Comentaris

Part dels integrants del servei.
Part dels integrants del servei. Altaveu

El SASS ha presentat aquest dimecres el nou servei de traumatologia de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. S'han contractat nou traumatòlegs i s'han creat subespecialitats amb l'objectiu de recuperar la confianá en uns pacients que sovint prefereixen anar a Espanya o a França. La plantilla consta de disset traumatòlegs.

El director assistencial, Marcel Prats ha dit que el projecte es va començar a plantejar l'any passat per crear un servei subespecialitzat que augmentés la qualitat i amb la capacitat d'integrar totes les persones en un projecte comú. Es van analitzar les operacions que es duien a terme al país i les que s'efectuaven a l'estranger. "Vam comprovar que hi havia un marge i que la majoria de les operacions de fora es podien efectuar a Andorra".

David Roca, cap servei  traumatologia i cirurgia ortopèdica, amb 22 anys d'experiència en hospitals com Sant Pau, la Vall d'Hebron, o el Clínic, ha indicat que han importat un model organitzatiu d'un centre de tercer nivell a Barcelona. "Hi un especialista que només s'ocupa de la columna i un que només ho fa del genoll. En una orquesta si el mateix que toca el piano, toca també la flauta, aquella melodia no pot sonar bé de cap manera". En relació als pacients que acostumen a anar a traumatòlegs de Barcelona ha comentat que "el 80% dels traumatòlegs que estem aquí venim de Barcelona. Baixar a Barcelona quan tenim Barcelona aquí, no té sentit”.

Les subespecialitats són: Columna, maluc i genoll, espatlla, ma, ortopèdia infantil, peu i turmell,  i traumàtics. A més hi haurà un traumatòleg de guàrdia les 24 hores els 365 dies de l'any i hi ha hagut una modernització de l'instrumental, i s’està treballant en un projecte de recerca juntament amb Cella.

 

 

Comentaris (7)

Trending