El SAAS destinarà 500.000 euros a una prima al personal per la tasca durant la crisi del coronavirus

Els diners sortiran d’una partida que, inicialment, estava prevista per desenvolupar elements de la carrera professional que no s’ha d’utilitzar, ja que no s’ha tancat el conveni col·lectiu amb els empleats

Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre.
Un vehicle del SAAS en les immediacions del Cedre. Cristian Cortés

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària destinarà 500.000 euros per atorgar una prima al seu personal en reconeixement de la tasca realitzada des de l’esclat de la pandèmia del coronavirus. Els diners sortiran d’una partida inicialment prevista per a desenvolupar la carrera professional de la plantilla, que finalment no s’utilitzaria perquè el conveni col·lectiu no està encara tancat. S’espera que el complement salarial extraordinari el rebin els diferents treballadors al llarg dels pròxims dies.

Així ho ha explicat tant el ministre de Finances, Eric Jover, com la consellera general del grup demòcrata, Maria Martisella, durant la sessió de Consell General en la qual s’ha d’aprovar el pressupost per al 2021. Ho han fet en resposta a la petició dels socialdemòcrates per aprovar dues de les esmenes presentades al text amb les quals volien exonerar el SAAS del pagament dels serveis d’electricitat i de telefonia i que els diners que s’estalviessin (uns 900.000 euros) es destinessin a una prima per al personal de la parapública.

El PS defensava que la prima podria haver estat més elevada si s’hagués acceptat exonerar el SAAS del pagament dels serveis d’electricitat i de telefonia a FEDA i a Andorra Telecom

El portaveu de l’executiu ha acceptat que “hem de fer un acte a favor d’aquests treballadors” i ha volgut remarcar que aquest es vehicularà a través d’una decisió del consell directiu de l’entitat. Així, s’aprofita que hi havia una partida de mig milió d’euros que, en un principi, s’havien de fer servir per desenvolupar elements associats a la carrera professional dels empleats del SAAS. La seva activació depenia de tancar el conveni col·lectiu que, però, encara s’està negociant. Per tant, quedava lliure.

“Els mateixos treballadors ens van oferir traspassar-la al fons de solidaritat però els vam dir que no”, ha apuntat Jover. S’entén que aquesta partida es pot convertir en una prima a distribuir de forma “equitativa”, segons ha comentat Martisella, entre els diferents professionals del SAAS. “Se’ls dona un reconeixement, més enllà del moral, pel seu comportament”, ha indicat el responsable de Finances, que ha avançat que, pel que fa a la carrera professional, el pressupost de la parapública tindrà una partida d’un milió d’euros, a activar un cop es tingui el conveni col·lectiu.

Des del PS, Jordi Font ha defensat l’esmena proposada, tot recordant que incrementava la quantitat per premiar el personal del SAAS fins a 900.000 euros. “El sector sanitari s’emporta la pitjor part d’aquesta pandèmia, amb la multiplicació exponencial de la perillositat de la seva feina. Qualsevol error pot esdevenir fatal”, ha argumentat. Així, ha apuntat que “aplaudir-los els va commoure, però tots plegats els hem de mostrar ara la nostra sensibilitat, gratitud, respecte i reconeixement”.

A banda, des del Govern s’ha volgut destacar que s’està reforçant de forma important els recursos humans del SAAS. Així, en pocs anys, ha indicat, es passarà d’uns 850 treballadors a més de mil, segons es preveu en el pressupost per a l’exercici vinent.

Comentaris (8)

Trending