El reconegut cardiòleg Josep Brugada s'instal·la durant cinc anys a Andorra

El Govern li ha donat l'autorització a ell i a un altre especialista en el mateix àmbit ja que es considera que hi ha una necessitat de facultatius de cardiologia

El doctor Josep Brugada.
El doctor Josep Brugada. SJD

El Govern ha autoritzat el doctor Josep Brugada Terradellas a exercir la professió titulada de metge especialista en cardiologia al Principat d’Andorra, mitjançant habilitació especial per necessitats del país, per un període de cinc anys. Brugada va presentar la sol·licitud el passat 26 de maig i compleix amb tots els requisits.

La decisió del Govern es fonamenta en el fet que la seva especialitat representa una necessitat sectorial al Principat d’Andorra, d’acord amb l’apartat 1 de la disposició addicional segona de la Llei 5/2019, del 31 de gener, de modificació de la Llei 6/2008, del 15 de maig, d’exercici de professions titulades i de col·legis i associacions professionals, a condició que obtingui l’autorització d’immigració. La persona sol·licitant s’ha d’acollir sempre a la legislació vigent i a la que es pugui dictar en el futur.

Brugada  treballa des de fa 20 anys en el tractament de les arrítmies i la mort sobtada. Ha publicat 350 articles originals i 10 llibres. Ha fet més de 450 presentacions en congressos i ha organitzat mig centenar de cursos. També té molta experiència en l’àmbit de la recerca i la docència: ha dirigit diverses tesis doctorals i, com a mentor, ha acompanyat nombrosos 'fellows' internacionals en Electrofisiologia i Arrítmies. Ha presidit l’Associació Europea de Ritme Cardíac i és el responsable d’Electrofisiologia i Arrítmies en el Comitè Científic de la Societat Europea de Cardiologia. Participa de manera activa en 14 associacions professionals nacionals i internacionals. 

El Govern també ha autoritzat la instal·lació d'un altre cardioleg, Julio Antonio Carballo Garrido, que exerceix a l'Hospital El PIlar-

 

Etiquetes

El doctor Josep Brugada.

Relacionat

El doctor Josep Brugada obrirà un centre de cardiologia predictiva i de l'esport

Comentaris (1)

Trending