El doctor Josep Brugada obrirà un centre de cardiologia predictiva i de l'esport

Obrirà un centre de cardiologia predictiva i de l'esport, un projecte que estava elaborant des de feia anys

bru noya

Martínez Benazet qualifica de "notícia excel·lent" la seva arribada a Andorra i ha destacat que és un referent internacional

Comentaris

El doctor Josep Brugada.
El doctor Josep Brugada. SEC

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha qualificat d'"excel·lent notícia" l'arribada a Andorra del cardiòleg Josep Brugada. "És una figura reconeguda en el món de la cardiologia", ha afegit i ha anunciat que gestionarà un centre de cardiologia predictiva i de l'esport. "És un projecte que es valora des de fa anys i celebrem que vingui al país".

Martínez Benazet ha destacat que és un expert en la cardiologia predictiva. És Catedràtic de Cardiologia a la Universitat de Barcelona, cap de la Unitat d'Arítmies i Mort Sobtada a l'Hospital Sant Joan de Déu, consultor sènior en Cardiologia a l'Hospital Clínic de Barcelona, i expresident de l'European Heart Rhythm Association 2006-2008. Brugada acumula nombrosos mèrits i reconeixements.

L’any 1991 va ser el primer investigador no resident als EUA en rebre el primer premi d’investigació en cardiologia de l’American College of Cardiology. Ha rebut el Premi Fritz Acker de la Societat Alemanya de Cardiologia (1999) i el Premi Josep Trueta de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears (1999). És president de la Societat Europea d’Arítmies Cardíaques (EHRA) i membre del Consell Assessor de la Societat Nord-americana d’Electrofisiologia i Estimulació (NASPE) i del Comitè d’Investigació i Formació de la Societat Europea de Cardiologia. Ha estat Vicepresident de la Sociedad Española de Cardiología (2003-2005).

El doctor Josep Brugada.

Relacionat

El reconegut cardiòleg Josep Brugada s'instal·la durant cinc anys a Andorra

Amb els seus germans Pere i Ramon, va descobrir la síndrome dels Brugada, una malaltia genèticament determinada, ocasionada per la presència d’una mutació que afecta l’electricitat del cor. Aquesta alteració originarà arítmies ventriculars que, en casos greus, poden arribar a provocar la mort sobtada. Aquesta síndrome està determinada genèticament i té un patró autosòmic dominant de transmissió en un 50%, aproximadament, dels casos familiars. Hi ha dos tipus de pacient aquell amb electrocardiograma normal, més prevalença en homes i aparentment sans.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending