Quinze departaments francesos avancen l'inici del toc de queda a les sis de la tarda

A l'Arieja es prolonga l'ús obligatori de les mascaretes a poblacions com Tarascon, Pamiers o Lavelanet fins al pròxim dia 7

Gabriel Attal durant l'anunci de l'ampliació del toc de queda aquest divendres a la cadena TF1.
Gabriel Attal durant l'anunci de l'ampliació del toc de queda aquest divendres a la cadena TF1. Altaveu

El portaveu del govern francès, Gabriel Attal ha donat a conèixer aquest divendres els quinze departaments que avancen a partir d'aquest dissabte el toc de queda a les sis de la tarda. Es tracta dels Hautes Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne , Meurthe-et-Moselle, Meuse,Haute-Saône, Vosges, Terr. Belfort, Moselle, Nièvre, i Saône-et-Loire.

Els habitants d'aquests departaments no podran sortir de casa durant dotze hores, de les sis de la tarda a les sis del matí, tret de casos excepcionals. A la resta del territori, el toc de queda continua de les vuit del vespre a les sis del matí fins al pròxim dia 20. El govern tornarà a fer un balanç el dia  7 però Attal ja ha anunciat que les activitats culturals continuaran tancades després d'aquella data. Pel que fa a les vacunacions, es prioritzarà la dels sanitaris dels departaments que estan més afectats per la pandèmia.

A l'Arieja, la prefecta ha publicat un decret sobre l'ús de la mascareta al departament. Fins al dia 7 és obligatòria a les poblacions de Pamiers, Saint-Jean du Falga, Foix, Montgailhard, Ferrières, Lavelanet,  Saint-Paul de Jarrat, Laroque d'Olmes, Tarascon, Quié, Ax les Thermes, Saint Girons i Sant Lizier. L'ús es obligatori a partir dels 11 anys.

Etiquetes

Comentaris

Trending