Quan es va avariar l’escànner de l’hospital donava servei també al de la Seu

Els professionals sanitaris reclamen poder disposar de dues màquines per evitar situacions com les viscudes aquests darrers dies

Imatge parcial de l'escànner de l'hospital.
Imatge parcial de l'escànner de l'hospital. ARXIU

Quan dilluns l’escànner de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell es va avariar, el problema no només el va patir Andorra, que evidentment el va sofrir, sinó que també va afectar el Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Justament, la màquina de proves radiològiques del centre hospitalari de la capital de l’Alt Urgell s’havia espatllat també i el Principat havia assumit, no pas per primer cop, la diagnosi per imatge que a la Seu no es podia fer.

La pana s’ha allargat més del dia que oficialment la màquina, que permet fer els denominats TACs, per exemple, ha estat fora de servei. Segons les fonts consultades, l’avaria es va produir dilluns a primera hora de la tarda. La màquina va deixar de funcionar del tot. Es va estar revisant i es va concloure que calia canviar una peça. Els tècnics que havien de fer aquest procés ho van provar durant la jornada de dimarts. Però no es va aconseguir solucionar el problema. Almenys no del tot. I no va ser fins dimecres a la tarda que l’escànner va tornar a arrancar. Però encara amb dubtes que pogués tornar a aturar-se en algun moment.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

Una avaria a l’escànner de l’hospital fa derivar pacients cap a centres privats

Durant aquests dies de pana, es van activar els recursos privats. I aquelles proves que s’havien de fer de forma inajornable o que sorgien d’una urgència, s’anaven derivant als centres de diagnosi per la imatge de caràcter privat que hi ha al país. De fet, algun d’ells encara va intentar planificar alguns forats tant per aquest dijous com per demà divendres preveient que sorgís alguna eventualitat a l’hospital i s’haguessin d’assumir altres proves per la via d’urgència.

I és que quan dilluns es va espatllar la màquina, ja feia deu dies que s’estaven assumit els TACs de la Seu. Tot plegat porta els professionals sanitaris del SAAS a reclamar -ja ho han fet altres vegades segons fonts mèdiques- que es pressuposti i s’adquireixi quant abans millor una segona màquina. I és que en tot el SAAS, el que es va espatllar dilluns és l’únic escànner de què es disposa i es considera que almenys n’hi hauria d’haver un a radiologia, que és on està l’averiat momentàniament, i un altre a Urgències. Aquesta duplicitat, a banda d’alleugerir feina permetria també no haver de patir per situacions com la viscuda aquesta setmana i que segons fonts hospitalàries va tensar una mica el treball que es fa al centre.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending