Piqué té contracte amb el SAAS fins l’agost del 2023 a raó de 12.647 euros bruts al mes

El director general dels serveis hospitalaris del Principat ha signat fins ara dos contractes amb la parapública i l’acord el pot denunciar qualsevol de les dues parts els tres mesos abans de terme de cada any

Josep Maria Piqué és el director general del SAAS.
Josep Maria Piqué és el director general del SAAS. Toni Solanelles

El director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué, hauria d’estar al capdavant de la parapública fins a l’agost del 2023. Tot i que encara falta més d’un any i mig per al terme del contracte i abans hi ha d’haver unes eleccions generals, en l’entorn político-sanitari ja s’està avaluant un recanvi. En principi, Piqué no té intenció d’ampliar el seu vincle amb Andorra més enllà del terme de l’acord que va firmar el 2019, segons fonts properes al SAAS.

Piqué ha signat dos contractes des que va arribar al Principat. El primer, que li va servir per aterrar al país i agafar el relleu de Lluís Burgués el 2016, i un de posterior quan el Govern Espot ja estava plenament assentat a l’edifici de Prat de la Creu l’agost del 2019. En tots dos casos el salari és pràcticament idèntic. El primer contracte firmat contemplava una remuneració mensual bruta de 12.700 euros per tretze pagues. L’acord actualment vigent estableix un sou mensual brut també de 12.647 euros amb una paga doble per Nadal.

El contracte actualment vigent es va firmar l’agost del 2019 per una durada de quatre anys i renovable cada any

Segons les fonts consultades, el contracte no preveu cap complement variable més enllà de la remuneració fixa. Això sí, l’acord actual estableix que amb tres mesos d’antel·lació al final de qualsevol dels anys naturals que s’inclouen en el contracte, tant una part com l’altra, és a dir, indistintament el SAAS o Piqué, poden denunciar el contracte i desvincular-se de l’altra part. El contracte actualment vigent es va firmar l’agost del 2019 per una durada de quatre anys i renovable cada any. L’anterior el va signar el SAAS el febrer del 2016 per una durada de tres anys i mig i renovable any a any.

Com s’ha dit, encara falta temps per al termini del contracte. I encara es podria ‘tallar’ abans. Però les fonts consultades han assegurat que els dirigents sanitaris actuals ja estarien pensant en el recanvi per a Piqué per mantenir i consolidar el model actual. En aquest marc seria quan es treballa amb la hipòtesi que el recentment designat cap del servei de Salut Mental, l’aragonès Carlos Mur de Viu, pogués acabar sent el relleu de l’actual director general del SAAS.

Piqué venia del Clínic, i hi va iniciar un procés important de privatització d’un seguit de serveis. Mur de Viu també tindria experiència en gestió hospitalària, en aquest cas a la comunitat de Madrid, i també tindria una concepció molt liberal i privatitzadora de la sanitat pública.

Etiquetes

Comentaris (47)

Trending