El personal del centre penitenciari reclama que es facin proves davant l’estesa de la Covid

Les darreres hores s’han confirmat dos positius més entre els reclusos del mòdul de condemnats, amb la qual cosa vol dir que el virus corre i que el ‘transporten’ els treballadors

Una imatge recent del centre penitenciari.
Una imatge recent del centre penitenciari. Toni Solanelles

La mala maror al centre penitenciari creix. I també creix la presència del coronavirus per molt que alguns dels positius negativitzin. Les darreres hores s’han confirmat dos contagis més. I no qualssevol infeccions: els nous positius són reclusos del mòdul de condemnats, on fins ara no havia entrat el virus. Davant tal estesa, el personal d’Institucions Penitenciàries reclama que es faci proves al conjunt de treballadors i interns. Si el virus corre és perquè són els empleats els que el fan circular.

Els primers casos es van detectar fa almenys una setmana al mòdul de dones. Segons les fonts consultades, no es van adoptar les mesures adients i el virus va saltar cap al mòdul de preventius. Ja llavors hi havia el convenciment que o bé agents o bé tècnics també eren positius. En tot cas, no se li va donar importància. Sí que es va activar el denominat mòdul d’aïllament, que es correspon amb el de menors, que no té cap reclús des de fa temps.

Certament, entre els primers contagiats, la malaltia ha remès. Però s’han donat nous casos. I anit se n’haurien confirmat dos entre els interns condemnats ja en ferm. Segons les fonts consultades, si fins ara els infectats eren preventius i ara ja hi ha positius al mòdul de condemnats. Són plantes diferents sense contacte entre elles. Tampoc els interns d’un i altre mòdul entren en contacte. Això vol dir, indiquen les fonts, que el virus va corrent de planta en planta i que segurament són els agents o el personal sanitari els que el porten.

Accés al centre penitenciari.

Relacionat

La Covid torna a fer estralls a la Comella i bona part de la població reclusa està contagiada

Per això s’ha demanat que es faci un cribratge generalitzat o, en cas contrari, el coronavirus no deixarà de circular. I encara que certament l’impacte del virus és molt menor que quan l’esclat de la pandèmia i fins i tot si no es té simptomatologia es pot treballar, sí que estaria bé per adoptar les mesures que escaigués, més encara tenint en compte que la presó és un equipament sensible i que la majoria dels interns no en poden sortir.

Per ara, segons les fonts consultades, la direcció d’Institucions Penitenciàries ha descartat promoure el cribratge perquè ha tret ferro als contagis i, en conseqüència, no el considera escaient. D’aquesta manera l’únic que s’ha aconseguit ha estat augmentar el malestar intern i la sensació que la mala gestió també s’estén en tots els àmbits del dia a dia penitenciari.

Comentaris (3)

Trending