Una dona de 39 anys, entre els tres pacients intubats a l’UCI a causa del coronavirus

​Les darreres hores s’han notificat 105 casos nous, inclosos els del brot de la residència Sant Vicenç d’Enclar; a banda dels dos residents en aquest centre que inicialment van ser traslladats a l’hospital i després se’ls ha ingressat al Cedre, hi ha un vuitè intern del geriàtric al centre públic

A la planta Covid del Cedre hi ha dinou hospitalitzats.
A la planta Covid del Cedre hi ha dinou hospitalitzats. Cristian Cortés

A poc a poc, la pressió hospitalària va incrementant-se a causa de la pandèmia. Les darreres hores ha hagut d’ingressar a l’UCI de l’hospital un altre contagiat que, a més a més, ha hagut de ser intubat. Així és desprèn de les dades fetes públiques pel SAAS, que indica que hi ha hores d’ara sis pacients a intensius, la meitat dels quals amb necessitat de ventilació mecànica. Entre aquests, els dos darrers intubats són una dona de 39 anys i un home de 61.

En total, al centre hospitalari hi ha ingressats 27 malalts de coronavirus, un més que les 24 hores anteriors. 21, és clar, estan a planta. Aquest dijous s’han anunciat 103 nous casos. Clar, però, que una trentena llarga corresponen als residents a Sant Vicenç d’Enclar que no van ser formalment notificats en la llista de nous contagis feta pública dimecres.

Dels contagiats del centre geriàtric convencionat, n’hi ha actualment vuit que estan al Cedre. Cinc hi van anar de seguida, per esponjar la residència del carrer de les Escoles de Santa Coloma. Dos més es van enviar inicialment a l’hospital i les darreres hores han estat traslladats cap al centre sociosanitari públic, on també hi ha ingressat una vuitena persona procedent de Sant Vicenç d’Enclar.

Martínez Benazet ha admès que “esperàvem un repunt molt més dur”, deixant al marge el brot al centre de Sant Vicenç d’Enclar

Sia com vulgui, ara mateix a la planta Covid del Cedre, que el ministeri de Salut remarca en cada ocasió que pot que està totalment aïllada de la resta de l’espai assistencial i residencial de l’equipament gestionat pel SAAS, hi ha dinou hospitalitzats. A banda dels de Sant Vicenç d’Enclar n’hi ha onze de Salita. En principi, tot i que no es pot dir mai, no es pateix per cap d’ells.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha destacat que fora del brot residencial, les dades indiquen un repunt de la pandèmia -que se situa en 52 de mitjana els darrers tres dies- de caràcter "sostingut" i "moderat". Els casos actius estan a prop de tornar a superar els set-cents (695). Martínez Benazet ha admès que "esperàvem un repunt molt més dur", deixant al marge el brot al centre de Sant Vicenç

El titular ministerial ha ressaltat que l'índex de reproducció va arribar a final de la setmana passada al tomb de l'1,5, i que des de llavors ha anar reduïnt-se fins a un actual 1,18. No obstant això, ha alertat que el brot de Sant Vicenç d'Enclar farà incrementar aquest indicador els propers dies. Des de l'inici d'aquesta segona onada -el ministre evita parlar de tercera onada atès que assegura que tot és la mateixa pandèmia- s'han confirmat 7.594 casos.
 

Etiquetes

Comentaris

Trending