Neix un altre ens per analitzar els efectes del coronavirus i les mesures que s’han anat adoptant

El Govern crea l’Observatori Covid sota la tutela de la secretaria d’Estat de Salut i a l’empara de l’Oficina Covid i Andorra Recerca i Innovació

L'Observatori Covid treballarà en col·laboració amb l'Oficina Covid.
L'Observatori Covid treballarà en col·laboració amb l'Oficina Covid. Toni Solanelles

Encara no hi havia prou eines i prou institucions per analitzar la Covid que el Govern n’ha hagut de crear un altre. Ho fa a través d’un decret que publica aquest dimecres el BOPA i el nou ens, que haurà d’analitzar els efectes de la pandèmia i de les mesures que s’han anat adoptant per fer-hi front es diu Observatori Covid. S’inscriu sota la tutela de la secretaria d’Estat de Salut i coopera directament tant amb l’Oficina Covid com amb Andorra Recerca i Innovació.

Explica el cap de Govern, Xavier Espot, en el decret que signa al BOPA que “el nou escenari global en temps de la pandèmia provocada per la Covid-19 fa imperatiu prendre mesures, unes de caràcter més urgent i específiques i altres de més sostenibles i perdurables en el temps, per poder avaluar els impactes d’aquestes accions”. És en aquest marc que sorgeix l’Observatori Covid, “amb l’objectiu de donar suport al Govern en el seguiment i monitoratge dels efectes de la crisi generada pel coronavirus a mitjà i llarg termini”.

I és que “transcorreguts ja més de dos anys des de l’arribada del SARS-CoV-2 al Principat, i incardinats en una constant situació d’emergència sanitària ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 i en la necessitat d’aprovar mesures extraordinàries i excepcionals, es considera adient disposar d’un observatori que analitzi els efectes de la Covid i de les mesures adoptades i elabori propostes adreçades a mitigar les seves conseqüències negatives”.

Dit ens, dependent de la secretaria d’Estat de Salut, “es crea com a òrgan autònom amb l’objectiu d’aglutinar informació i crear coneixement transversal en matèria de l’impacte de la Covid en totes les seves dimensions, per fer propostes d’accions i propostes polítiques”. Es tracta d’un organisme molt transversal, i que integren responsables dels ministeris de Salut, Afers Socials, Educació, Economia i Empresa i Participació Ciutadana, i, també, representants del SAAS i de l’Oficina Covid.

Comentaris (9)

Trending