Mor un home de 78 anys per coronavirus

Salut ha anunciat 29 casos nous mentre es confirma la tendència a la baixa amb 485 actius, 31 menys que dijous

Comentaris

El difunt estava ingressat a l'UCI de l'hospital.
El difunt estava ingressat a l'UCI de l'hospital. Toni Solanelles

El coronavirus s'ha cobrat una nova víctima a Andorra, la 123 des de l'inici de la pandèmia el mes de març de l'any passat. Es tracta d'un home de 78 anys que estava ingressat a l'UCI. Per altra banda, Govern ha anunciat que hi ha hagut 29 nous casos de coronavirus en les darreres 24 hores. La taxa de reproducció de 0,81 i els casos actius són 485, 31 menys que dijous.

El total de casos és de 12.712 amb 12.105 altes. A l'hospital hi ha 24 pacients, 16 a planta i vuit a la Unitat de Cures Intensives, set d'ells amb ventilació mecànica. Les dades confirmen la tendència a la baixa de la pandèmia. Els tres pacients del Cedre s'han traslladat a l'hospital per un tema logistic i operatiu i tots estan bé, segons ha detallat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. "L'evolució serà correcta, no ens ha de preocupar". Estan fent l'aïllament, però dos són asimptomàtics i el tercer té símptomes molt lleus. S'ha cribrat a tot el personal i als interns al centre. 

Ha volgut subratllar que la quarta onada va disminuint la pressió dia a dia i que es va en el bon camí però ha volgut destacar que les persones vacunades es poden contagiar i transmetre el virus, però els símptomes tenen menys intensitat en aquelles que ja han rebut el vaccí.

En relació a les vacunacions, 17.027 persones han rebut la primera dosi i 4.572 la segona. Pel que fa al personal docent ja han rebut la primera dosi 900 dels 1.615 preinscrits. Ha afegit, en relació a aquest tema que "els països que han assolit un bon nivell de vacunació hi ha casos de Covid però sense problemes greus". Martinez Benazet ha tornat a animar a tota la població perquè s’inscriguin a la plataforma per rebre de forma gratuïta el vaccí contra la Covid-19.

Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha set aules sota vigilància activa –una total i sis parcial– i hi ha dues aules sota vigilància passiva.

-

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending