Moderna anuncia que la seva vacuna contra la Covid té una eficàcia del 94,5%

L'empresa famacèutica planeja demanar l'autorització d'emergència per comercialitzar-la "en les pròximes setmanes”

Comentaris

Moderna afirma que la seva vacuna assoleix un 94,5% d'eficàcia.
Moderna afirma que la seva vacuna assoleix un 94,5% d'eficàcia. MODERNA

La farmacèutica Moderna han anunciat que la seva vacuna contra la Covid-19 ha demostrat tenir una eficàcia del 94,5%, segons els resultats preliminars dels assajos clínics a gran escala. Mentre aquestes proves en humans continuen el seu curs, els resultats preliminars indiquen que la vacuna protegeix de la Covid-19 en la majoria dels casos després de la segona dosi, segons la companyia nord-americana. Moderna ha afirmat que no s’ha detectat cap problema de seguretat “significatiu”. La farmacèutica planeja demanar l’autorització d’emergència per comercialitzar la vacuna “en les pròximes setmanes”.

Els resultats són les últimes notícies encoratjadores que sorgeixen de l'esforç vertiginós per desenvolupar una vacuna contra la coronavirus i segueixen una anàlisi provisional similar a principis d'aquest mes d'una col·laboració entre Pfizer i l'empresa alemanya BioNTech, que suggereix que la seva vacuna és 90% efectiva per prevenir malalties. .

No s'espera que la vacuna Moderna estigui disponible fora dels Estats Units fins al proper any. La biotecnologia va dir que tindria 20 milions de dosis preparades abans de finals d'aquest any i esperava fabricar-ne de 500 milions a mil milions de dosis a nivell mundial el proper any. Moderna explica que la seva vacuna es manté estable a una temperatura de 2ºC a 8 °C, la temperatura d'una llar estàndard o d'un refrigerador, durant 30 dies. A més, informa que es manté estable a -20ºC fins a sis mesos per a la seva emmagatzematge i a temperatura ambient fins a 12 hores. De la seva banda, la vacuna de Pfizer s'ha d'enviar i emmagatzemar a -70ºC, el tipus de temperatura típica d'un hivern antàrtic. 

L'estudi va comptar amb més de 30.000 participants als EUA i s'ha realitzat d'acord amb l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID, per les sigles en anglès) i els instituts de salut dels Estats Units, part dels Instituts Nacionals de Salut (NIH) i l'Institut Biomèdic.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending