Els metges ‘s’estalvien’ les eleccions i la ginecòloga Cosan presidirà el col·legi

Els generalistes Linares i Bellmunt són les dues principals incorporacions d’una junta que serà ratificada aquest dijous en assemblea i que té voluntat de continuïtat i rejoveniment respecte de la feina feta per l’equip liderat per Touceda

Meritxell Cosan és la cap del servei de ginecologia i obstetrícia del SAAS des del maig.
Meritxell Cosan és la cap del servei de ginecologia i obstetrícia del SAAS des del maig. ARXIU

Al Col·legi de Metges no li caldrà afrontar procés electoral. S’estalviarà així haver de posar en marxa un procés ‘diferent’ per garantir el compliment de les mesures de prevenció de la propagació del coronavirus. Finalment només s’ha presentat una sola candidatura, liderada com ja va avançar l’Altaveu per la ginecòloga Meritxell Cosan, i serà aquesta la facultativa que passarà a presidir el col·lectiu els propers tres anys.

Encara que altres professionals de la medicina, i especialment el radiòleg Josep Anton Farràs, van sondejar integrants del col·lectiu per mirar d’avaluar la possible articulació d’una llista alternativa, finalment s’ha tancat el termini de presentació de candidatures amb una de sola. Així les coses, l’assemblea telemàtica convocada per aquest dijous ha de validar la llista de Meritxell Cosan. A partir de la setmana que ve la nova junta ha d’agafar les regnes del col·legi, que ningú no amaga que es tracta d’un dels principals grups de pressió del Principat, sanitàriament, probablement el més important.

Meritxell Cosan i Jordi Farràs; la primera segur que concorrerà als comicis, el segon no està gens clar.

Relacionat

La ginecòloga Meritxell Cosan té tots els números per presidir el Col·legi de Metges

Amb Cosan, actual cap del servei de ginecologia i obstetrícia del SAAS, les dues principals incorporacions a la nova junta del Col·legi de Metges (COMA) són els generalistes Manuel Linares i Roser Bellmunt. I entronquen amb l’actual equip que durant dos mandats ha liderat Josep Anton Touceda, l’oftalmòleg Xavier Avellanet i el gastroenteròleg Frank Garcia. De fet, segons fonts coneixedores del procés, el nou equip pretén ser una barreja entre la continuïtat a la feina feta fins ara i el rejoveniment de la institució.

El mandat del president és per a tres anys renovables un únic cop per tres anys més. El fet que només hi hagi una candidatura evita la celebració d’eleccions i, de fet, Touceda, com a president de la junta sortint, ja hauria donat l’ordre de la cancel·lació del procés electoral. L’assemblea telemàtica d’aquest dijous no només ha de servir per validar l’única candidatura sinó per analitzar altres qüestions que preocupen el col·lectiu, algunes de les quals topen amb la línia o les maneres de fer mantingudes els darrers mesos pel ministeri de Salut.   

Etiquetes

Comentaris

Trending