La ginecòloga Meritxell Cosan té tots els números per presidir el Col·legi de Metges

L’actual cap del servei d’obstetrícia de l’hospital farà tàndem amb el generalista Manuel Linares al capdavant de la candidatura continuista mentre que el radiòleg Jordi Farràs intenta promoure una llista alternativa

Meritxell Cosan i Jordi Farràs; la primera segur que concorrerà als comicis, el segon no està gens clar.
Meritxell Cosan i Jordi Farràs; la primera segur que concorrerà als comicis, el segon no està gens clar. ARXIU

La ginecòloga Meritxell Cosan té molts números per esdevenir la presidenta del Col·legi de Metges (COMA) en substitució de Josep Anton Touceda, que porta un munt d’anys a la junta de l’ens col·legial, en diferents càrrecs, i que enguany no formarà part de cap candidatura. Cosan liderarà, si no hi ha canvis de darrera hora, la candidatura amb vocació continuista en relació amb l’actual directiva. El procés electoral s’hauria d’iniciar la setmana que ve. El radiòleg Jordi Farràs estaria mirant de confeccionar una llista alternativa encara que, hores d’ara, semblaria que sense massa suports.

Cosan, que des de poc després de l’esclat de la pandèmia ha assumit el càrrec de cap del servei de ginecologia i obstetrícia del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), tindria el suport com a número 2 de la llista del generalista Manuel Linares, que d’imposar-se aquesta candidatura en les eleccions que haurien d’arrencar dijous de la setmana vinent, 26 de novembre, assumiria el paper de vicepresident. Hi va haver un moment que Linares semblava que podria encapçalar el grup, però finalment ell mateix ho va descartar.

Per fer visible el vincle de l’equip de Cosan i Linares amb l’actual junta directiva del COMA, dos dels seus integrants, Xavier Avellanet i Franck Garcia, formarien part de la candidatura liderada per la ginecòloga

Per fer visible el vincle de l’equip de Cosan i Linares amb l’actual junta directiva del COMA, dos dels seus integrants, Xavier Avellanet i Franck Garcia, formarien part de la candidatura liderada per la ginecòloga. Podria acabar sent la única candidatura, vist que no sembla molt probable, encara que les fonts consultades no ho han descartat del tot, que hi pugui haver una altra llista alternativa. Ho estava provant el radiòleg Jordi Farràs, un històric de les institucions andorranes, síndic general en moments clau de la història del país.

Farràs hauria sondejat diversos professionals mèdics, companys de professió, per mirar d’integrar-los en una llista, però no arribar a tenir, per ara, ni una candidatura prou forta ni, tampoc, els suports que es podria esperar. Sí que el radiòleg voldria traslladar a través del COMA una altra manera de fer en matèria de política sanitària en relació amb la que s’està duent a terme ara. A ningú no se li escapa que el Col·legi de Metges és un dels grans ‘lobbys’ que hi ha al país, ara mateix una mica ressentit perquè no se sent prou atès pel ministeri encapçalat per Joan Martínez Benazet.

L'assemblea del COMA es farà el 26 d'aquest mes i serà telemàtica.

Relacionat

Els metges esperen que hi hagi més d’una candidatura per dirigir el col·legi professional

S’hauria de veure fins a quin punt un eventual ‘enfrontament’ electoral entre Cosan i Farràs no traslladaria al COMA les divergències que hi pot haver a la CASS o, en alguns moments, entre el Govern i la presidència de la Seguretat Social. Tampoc no es pot oblidar la proximitat que hi pot haver entre la ginecòloga i el president del Fons de Reserva de Jubilació (Jordi Cinca) o entre el radiòleg i el president de la CASS, un Albert Font que ha coincidit amb Jordi Farràs en un dels darrers grups de pressió política sorgits al Principat, Virtus Unita.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending