Els metges esperen que hi hagi més d’una candidatura per dirigir el col·legi professional

El COMA celebrarà una assemblea telemàtica el dia 26 d’aquest mes i a partir de llavors s’iniciarà el procés de votacions

L'assemblea del COMA es farà el 26 d'aquest mes i serà telemàtica.
L'assemblea del COMA es farà el 26 d'aquest mes i serà telemàtica. ARXIU

Els metges esperen que des d’ara i fins al 24 d’aquest mes, quan es tanca el termini per presentar candidatures, es presenti més d’un equip amb ganes de liderar el col·legi professional. Consideren que la competència seria bona i que forçaria a tots les integrants del col·lectiu a buscar les millors armes per defensar la professió en un moment que estan, més que mai, a primera línia. Ells i altres professionals sanitaris, és clar.

El Col·legi Oficial de Metges (COMA) ha decidit finalment convocar una assemblea telemàtica el 26 d’aquest mes. Aquell dia s’iniciarà el període de votacions, que es farà davant de notari durant tota una setmana. S’ha buscat aquesta fórmula davant la situació que requereix la pandèmia. Fins al 24 es podran presentar les llistes. No és clar que hi hagi més d’una alternativa, però un grup de professionals ho mira d’impulsar.

L'actual president del Col·legi de Metges, Josep Antoni Touceda, observa el ministre Joan Martínez Benazet durant una compareixença.

Relacionat

Els metges se senten “torejats” pel ministeri de Salut

Cert que al tomb dels actuals membres, i malgrat que dos dels històrics integrants, com l’actual president, Josep Anton Touceda, i un altre dels pesos pesants del col·lectiu, Manel González, gairebé amb tota probabiliat no repetiran, s’està articulant una candidatura que en part, i en principi només en part, es voldria que fos continuista. Integrants de la junta actual com Xavier Avellanet i Frank Garcia podrien garantir la corretja de transmissió.

Entre els metges hi ha força neguit. La gestió de la pandèmia, tant al SAAS com al ministeri, estan posant al descobert mancances, actituds o comportaments que estan decebent, almenys, a una part dels facultatius. D’aquí que hi ha un sector ampli que esperen que hi hagi mobilització i possibilitat d’escollir per tal de configurar una junta que sigui el màxim de combativa. Des del respecte i les bones maneres, però alçant la veu sense embuts i deixant clares des del principi les línies vermelles.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending