Els metges cobraran 15,70 euros per les visites telemàtiques de tràmit

Presencials o no, les consultes mèdiques del generalista que tinguin tot el contingut facultatiu continuaran costant 23,60 euros, dels quals l’assegurat n’assumeix 5,90

Una cosulta presencial d'un metge.
Una cosulta presencial d'un metge. ARXIU

Els metges cobraran 15,70 euros -dels quals l’assegurat n’assumeix la quarta part, és a dir, 3,925- per aquelles visites no presencials “de menys contingut”, en paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, o que, dit d’una altra manera, siguin de tràmit. Per exemple, si cal repetir una recepta que ha caducat o que el pacient en qüestió ha perdut. Aquest és l’acord al qual finalment han arribat els metges amb el ministeri i la CASS i la nova tarifa serà operativa a partir de l’1 de juny.

Perquè tot això sigui possible, el Govern ha aprovat aquest dimecres l’actualització de la nomenclatura de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) per poder incloure-hi les visites no presencials amb l’objectiu de millorar la qualitat i l’accessibilitat a l’atenció sanitària evitant al pacient desplaçaments innecessaris, especialment en el marc de la pandèmia de SARS- CoV-2, i complementar així els serveis que sí que requereixen ser presencials. Les visites telemàtiques que tinguin tot el contingut mèdic escaient continuaran facturant-se a 23,60 euros.

El ministre Martínez Benazet ha apuntat que aquest tipus de visites, les telemàtiques, les no presencials, “segueixen aportant valor al procés assistencial, atès que formen part del procés de diagnòstic, de tractament, de seguiment o d’activitat preventiva, i que es duen a terme alternant-les de forma complementària amb visites presencials”. La nova nomenclatura recull que l’acte mèdic realitzat en modalitat no presencial preveu les mateixes tarifes que pels actes presencials. No obstant, es crea una nova lletra clau per a les visites no presencials d’intercanvi d’informació o tramitacions, com s’ha dit, que en aquest cas tindran una tarifa més reduïda de 15,70 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending