Martínez Benazet preveu que un 70% de població estigui vacunada el mes vinent

Anuncia al la comissió legislativa de Sanitat la pròxima arribada de les vacunes de Portugal i de més vials de Pfizer i Moderna

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  ha comparegut aquest dimarts a la comissió de Sanitat.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha comparegut aquest dimarts a la comissió de Sanitat. Altaveu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  ha anunciat durant a la seva compareixença a la comissió legislativa de Sanitat del Consell General que les 10.000 vacunes de Portugal  arribaran aviat. Hi haurà també 18.000 dosis de Pfizer i 24.000 de Moderna. Això permetrà que un 70% de la població estigui vacunada el mes de juny. Amb el 60% de població immunitzada en els espais exteriors es podrà prescindir de la mascareta. En un altre ordre de coses, ha afirmat que el ministeri no s'ha plantejat encara baixar la vacunació als menors de 16 anys.

Ha indicat que hi ha només un pacient a planta i dos a l'UCI, un amb ventilació mecànica. El pacient a planta està a punt de rebre l'alta, són unes xifres que no hii havia des de principis del mes d'agost. S'han administrat 32.317 dosis de vacunes que han arribat a més del 40% de la població. El ministre ha dit que l'estratègia de vacunació ha funcionat bé com ara no vacunar les persones que havien passat la malaltia des de feia sis mesos.

Ha manifestat que al llarg de l'estiu també arribarà una nova remesa del projecte Covax amb vaccins Novamax o Janssen, ja que tenien compromeses amb el projecte de l'OMS les dosis suficients per cobrir el 50% de la població. L'edat mitjana dels contagiats per Covid ha baixat dels 30 anys, un fenomen que el ministre de Salut ha atribuït a l'impacte de la vacunació. La plataforma de vacunació compta actualment amb 43.297 persones inscrites (als quals s'han d'afegir els 1.500 sanitaris). Es tracta d'un 68% de la població vacunable amb la qual cosa el ministre va destacar "la fidelització alta a la vacunació".

La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela, ha preguntat pel nou pla director del transport sanitari i Martínez Benazet ha anunciat que en una o dues setmanes sortirà el concurs per externalitzar el servei urgent no medicalitzat, que ja estat aprovat pel SAAS. El també socialdemòcrata, Roger Padreny s'ha interessat pel tema dels psicòlegs i el programa d’assistència per combatre els efectes de la Covid. Creu que molts psicòlegs ja s'estan apuntat al programa i que "només hi ha petits malentesos. És una petita polèmica". 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending