Martínez Benazet diu que no s'ha detectat cap cas de trombosi per la vacuna d'AstraZeneca a Andorra

Descarta suspendre ll'administració del vaccí i assegura que "no hi cap motiu per triar-ne un o altre perquè tots són bons"

Comentaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet  durant la roda de premsa.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet durant la roda de premsa. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martinez Benazet ha confirmat aquest dimecres que no s'ha detectat cap cas de trombosi per l'efecte de la vacuna d'AstraZeneca a Andorra. Ha assegurat que "no hi ha cap motiu per triar una vacuna o altra, totes són bones", i ha descartat suspendre la seva administració.

La seva compareixença ha arribat després de l'anunci de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès)  que ha trobat una "possible relació" entre la vacuna d'AstraZeneca contra la Covid i coàguls sanguinis amb nivells baixos de plaquetes.

Per això, ha establert que aquests casos adversos han de figurar en la llista d'efectes secundaris "molt poc freqüents" de la vacuna. El ministre de Salut ha confirmat, durant la roda de premsa que els beneficis del vaccí d'AstraZeneca són superiors als riscos i es continuarà administrant.

També s'ha referit al fet que "aturar la vacunació segur que provocaria moltes més morts a causa de la pandèmia”. Martínez Benazet creu que l'informe que ha fet públic l'EMA dona suport a la política de vacunació d'Andorra, que no distingeix ni per franges d'edat ni per raó de gènere. “No es fan diferències, i això recolza la nostra política de vacunació”.

Finalment, ha explicat que aquest dimecres, només 36 de les 1.260 persones que estaven citades per vacunar-se han anul·lat la seva cita, motiu pel qual ha celebrat que la "resposta de la població és molt bona i s'està adquirint confiança en la vacuna una altra vegada". 

 

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending