Malestar a l’hospital perquè es mantenen en primera línia infermers que es neguen a vacunar-se

Sanitaris lamenten que hi ha molts altres professionals a qui s’ha pressionat a vaccinar-se tot i tenir anticossos i consideren que se’ls hauria de reubicar o fer signar un compromís pel qual no puguin accedir a la baixa per accident laboral si resulten contagiats

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Professionals sanitaris empleats a l’hospital lamenten que hi hagi un grup de companys, especialment en l’àmbit de la infermeria, que es neguin a vacunar-se tot i prestar serveis bàsics o de primera línia, especialment a Urgències o a l’UCI, per posar els dos exemples principals detectats. Aquest fet estaria comportant cert malestar atès que a la majoria de sanitaris, d’una manera o altra, se’ls ha recomanat de forma molt enfervorida perquè es vaccinin tot i tenir anticossos.

Els professionals sanitaris que consideren que la situació no s’està gestionant prou bé, en cap cas creuen que s’hagin de vacunar aquells que de totes totes no volen. Consideren que és una decisió personal que té, també, i més en l’àmbit sanitari, molta part de responsabilitat individual però també col·lectiva en el marc de la pandèmia. El que es considera és que els responsables ministerials o del SAAS haurien de procedir a reubicar aquestes persones per tal que ocupin llocs poc exposats i que no hagin de tractar amb pacients sensibles o potencialment sensibles.

De fet, recorden els sanitaris que creuen que hi ha una mena de doble fórmula per mesurar, al seu dia ja el màxim responsable ministerial de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar que estava sobre la taula reubicar aquells que no es vacunessin. Això no ha passat en cap cas. És cert que aquell anunci va disparar la vaccinació entre els professionals sanitaris, una part dels quals eren força poc amants de la vacuna.

Més enllà de la possible reubicació que es va posar sobre la taula i no s’hauria aplicat, l’altra qüestió que es demana és que aquells que lliurement no es vulguin vacunar, hagin de signar un compromís pel qual es responsabilitzin a assumir els costos derivats d’un possible contagi i, alhora, que assumeixin que no poden considerar baixa per malaltia professional o accident de treball el fet que s’acabin infectant, eventualment, de coronavirus.

Comentaris (28)

Trending